СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

LEXUS 5 STAR SERVICES

ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВСЕКИ КЛИЕНТ ЗАСЛУЖАВА СЪВЪРШЕНА ГРИЖА!
Легендарното внимание не само към всеки детайл, но и към всеки клиент, е запазена марка на Lexus. Ние вярваме, че всеки клиент заслужава съвършена грижа. Затова сме горди, че през 2012 Lexus България направи световна премиера на LEXUS 5 STAR SERVICES – петзвезден пакет от 7 луксозни услуги, гарантиращ пълно спокойствие на клиентите на марката, спестявайки им време, нерви и излишни разходи.

LEXUS 6 YEARS | 200 000 KM WARRANTY Качеството на Lexus e легендарно, а спокойствието на клиентите на марката е гарантирано от комплексната, ненадмината в сегмента гаранция с удължено покритие от 6 години или 200 000 км, включваща дори елементите на окачването, с безплатен заместващ автомобил за неограничено време до приключване на гаранционния ремонт. Важи за всички новозакупени автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

LEXUS 6 YEARS | 100 000 KM FREE HYBRID SERVICE Собствениците на Lexus хибрид могат да се съсредоточат върху удоволствието от шофирането, защото всички хибридни модели Lexus в България се предлагат с напълно безплатно техническо обслужване за 6 години или 100 000 км. Програмата включва всички резервни части, консумативи и дейности по периодичните сервизни обслужвания на Lexus хибрид през интервал от 1 година или 15 000 км – двигателни и трансмисионни масла, спирачна течност, маслен, въздушен, поленов филтър, запалителни свещи, диагностика и дори 2 комплекта предни и 1 комплект задни спирачни накладки, 3 комплекта пера на чистачки и всички светлини на автомобила! Важи за всички новозакупени хибридни автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

ЕДИНСТВЕНИЯТ АНГАЖИМЕНТ НА СОБСТВЕНИК НА LEXUS ХИБРИД ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 6 ГОДИНИ ИЛИ 100 000 КМ Е ДА ЗАРЕЖДА БЕНЗИН И ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИ!

10 YEARS FREE HYBRID BATTERY CARE e революционна програма, която удължава напълно безплатно грижата за хибридната батерия от петата до десетата година, като гарантира на клиентите на Lexus пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния Lexus хибрид за цели 10 години! Програмата включва 5 последователни, напълно безплатни диагностични теста на хибридната система, придружени от сертификат, всеки от които удължава грижата за хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км и осигурява безплатна смяна на батерията при евентуален дефект. Важи за всички новозакупени хибридни автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

LEXUS CONCIERGE SERVICE е революционна услуга, която осигурява на клиентите на Lexus сервизно обслужване ВРАТА-ДО-ВРАТА и безплатен заместващ автомобил, спестявайки им време, нерви и излишни разходи. При нужда от редовно техническо обслужване, извънредно сервизно обслужване, смяна на гуми и дори годишен технически преглед е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111 – националния безплатен телефон на Lexus. В уговореното време безплатно ще вземем Вашия Lexus от дома или офиса Ви, ще се погрижим за него, ще го измием и ще Ви го върнем в безупречно състояние, а междувременно ще разполагате с безплатен заместващ автомобил. Услугата важи за абсолютно всички автомобили Lexus, закупени от официалния представител на марката в България.

LEXUS PREMIUM LEASING И понеже не само автомобилът, но и неговото финансиране трябва да носят удоволствие, LEXUS PREMIUM LEASING предлага впечатляващо добри и гъвкави условия за финансов и оперативен лизинг. Основните предимства на програмата са ниският годишен лихвен процент 3,93%, гъвкавият период на лизинга от 1 до 6 години, ниската авансова вноска / депозит от 10% и забележително ниските месечни вноски, възможни благодарение на високата остатъчна стойност до 40% за 5 години. Важи за бизнес клиенти при сключване на договор за лизинг на новозакупени автомобили Lexus, доставени от официалния представител на марката в България.

LEXUS INSURANCE SERVICE Разходите на клиентите на Lexus за застраховка Авто Каско са минимални – с тарифно число едва 3,9% за първата година. При нужда от завеждане на застрахователна щета е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111. В уговореното време безплатно ще вземем и върнем Вашия Lexus ВРАТА-ДО-ВРАТА от дома или офиса Ви, за да се погрижим за формалностите, а междувременно ще разполагате с безплатен заместващ автомобил за деня. Важи за всички новозакупени автомобили Lexus в гаранция, доставени от официалния представител на марката в България.

LEXUS FREE ROAD ASSISTANCE Вероятността автомобил Lexus да получи повреда, която да осуети пътуването Ви, е нищожна, но все пак при нужда от помощ на пътя е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111 – денонощния безплатен телефон на Lexus, и ще получите безплатна помощ на пътя в рамките на България или репатриране на Вашия автомобил до най-близкия от от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България. Услугата се активира предварително чрез лично получаване на безплатна клиентска карта. Услугата е напълно безплатна за всички автомобили Lexus, закупени от официалния представител на марката в България, без ограничение във възрастта на автомобилите.

Абсолютно всички автомобили Lexus, закупени от официалния представител на марката в България, независимо от възрастта им, могат да използват услугите LEXUS CONCIERGE SERVICE и LEXUS FREE ROAD ASSISTANCE. Достатъчно е едно обаждане на 0800 15 111, денонощния безплатен телефон на Lexus.

В цял свят хората, които имат удоволствието и привилегията да притежават Lexus, са членове на много специален клуб. Клубът на малцината, постигнали съвършенство в личния и професионалния си живот; на хората, които заслужено очакват петзвездна грижа, VIP отношение и безупречно внимание към всеки детайл; на хората, които изискват не просто автомобил, а пълно спокойствие и комплексна 360° услуга за луксозна мобилност; на хората, заслужили своя Lexus!

LEXUS 6 YEARS 200,000 KM WARRANTY

6 Years Warranty

Качеството на Lexus e легендарно, а спокойствието на клиентите на марката е гарантирано от комплексната, ненадмината в сегмента гаранция. LEXUS 6 YEARS WARRANTY е с общо покритие 6 години или 200 000 км (което настъпи по-рано) и включва дори елементите на окачването. Гаранцията на хибридните компоненти е 5 години или 100 000 км, а гаранцията срещу перфорационна корозия е 12 години.

Малко вероятно е, но в случай на гаранционен ремонт на Вашия Lexus през първите 6 години или 200 000 км ще разполагате с безплатен заместващ автомобил за неограничено време до приключване на гаранционния ремонт.

Важи за всички новозакупени автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

УСЛОВИЯ И ПРЕДИМСТВА

Удължената гаранция на Lexus е осигурена директно от Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс, официални представители на марката Lexus в Европа и България и може да бъде обслужена във всеки един от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

Основните предимства на тази гаранция, предоставена директно от Тойота Мотор Европа пред предлаганите на българския пазар удължени гаранции, са:

 • Комплексност на покритието на гаранцията, съобразена с философията и Lexus, че клиентът е на първо място
 • Бързина на взимане на решение за гаранционен ремонт директно от от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България
 • Улеснено администриране, идентично с това на фабричната гаранция
 • Стриктно спазване на всички стандарти и процеси за извършване на ремонт, предписани от производителя, Toyota Motor Corporation
 • Поддържане на паневропейска Електронна Сервизна Книжка за всеки автомобил

Удължената гаранция 6 години или 200 000 км покрива 203 групи елементи в автомобилите, разделени в 15 основни секции, подробно изброени в Сертификат за Удължаване на Заводската Гаранция, който можете да свалите от следния линк:

 1. Двигател
 2. Горивна система (бензин)
 3. Горивна система (дизел)
 4. Охлаждаща система
 5. Механична скоростна кутия
 6. Автоматична скоростна кутия
 7. Разпределителна кутия и Диференциали
 8. Задвижване
 9. Окачване
 10. Кормилно управление
 11. Спирачна система
 12. Климатична система / Парно
 13. Електрическа система
 14. Купе
 15. Хибридна система

В рамките на тези 15 включени секции е важно е да се подчертае, че удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км покрива включително повечето елементи от окачването на автомобилите.

Затова удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км е една от най-комплексните и всеобхватни гаранции в България, която осигурява пълно спокойствие на клиентите!

Основните елементи, които не се покриват от удължената гаранция, са:

 • Акумулатор
 • Амортисьори
 • Изпускателна система
 • Всички гумени уплътнения
 • Проникване на вода в купето
 • Износени и скъсани детайли
 • и други елементи, които не са включени в Сертификата за Удължената Гаранция

Основните параметри при администриране на удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км са:

 • За целия гаранционен период на автомобилите, администратирането на фабричната и удължената гаранция се извършва по един и същи начин от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

 • За периода на фабричната гаранция 3 години или 100 000 км. са валидни условията, посочени в Гаранционната и Сервизна Книжка на автомобила, а за периода на удължената гаранция, от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км, са валидни условията, посочени в приложения Сертификат за Удължаване на Гаранцията, който е част от гаранционната и сервизна книжка на автомобила.

 • Гаранционните ремонти се извършват по стриктните стандарти на Lexus за сервизиране и ремонт на автомобилите.

 • Единственият ангажимент на клиентите за периода на гаранцията е да обслужват автомобилите си спрямо предписанията на производителя.

 • По време на целия гаранционен период 6 години или 200 000 км (което настъпи по-рано) се поддържа електронна сервизна книжка на автомобилите за направените периодични технически обслужвания. С други думи, няма да е необходимо клиентът да доказва с хартиен носител, че е обслужвал коректно автомобила си при възникването на гаранционен проблем, а оторизираните сервизи ще могат по електронен път да го проверят. Дори автомобилът да е обслужван в сервиз на Lexus в чужбина, ако данните са въведени в електронната сервизна книжка, оторизираните сервизи на Toyota и Lexus в България ще могат само на базата на тази информация да извършат гаранционния ремонт.

 • При гаранционен проблем, транспортирането до най-близкия от 15-те сервиза на Lexus в България е напълно безплатно по време гаранционния период от 6 години или 200 000 км благодарение на услугата LEXUS FREE ROAD ASSISTANCE. Бихме искали да обърнем внимание, че услугата се активира предварително чрез лично получаване на безплатна клиентска карта.

 • Фабричната гаранция 3 години или 100 000 км е с паневропейско покритие спрямо описанието в гаранционната и сервизна книжка, а от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км, гаранционен ремонт може да се се извършва само в оторизираните сервизи на Toyota и Lexus в България, Румъния, Македония и Албания.

LEXUS 6 YEARS 100,000 FREE HYBRID SERVICE

Free Hybrid Service

През 2004 Lexus създаде първия луксозен хибрид, RX 400h, а през следващите 11 години произведе 85% от всички луксозни хибриди в света. Днес Lexus остава единственият автомобилен производител в света с пълна хибридна гама от 9 изумителни модела със задвижване Lexus Hybrid Drive: компактният хечбек CT 200h, луксозните SUV модели NX 300h AWD и RX 450h AWD, спортните купета RC 300h и LC 500h, спортните седани IS 300h, GS 300h, GS 450h и флагманът LS 600h (L) AWD. Така вече всеки модел на Lexus се предлага с пълнохибридно задвижване. Хибридите Lexus са синоним на легендарно качество, здравина и надеждност, свидетелство за което са множеството награди за издръжливост и продажбата на над 1 милион хибрида Lexus.

Собствениците на Lexus хибрид могат да се съсредоточат върху удоволствието от шофирането, защото всички хибридни модели Lexus в България се предлагат с напълно безплатно техническо обслужване за 6 години или 100 000 км. Програмата LEXUS 6 YEARS | 100 000 KM FREE HYBRID SERVICE включва всички резервни части, консумативи и дейности по периодичните сервизни обслужвания на Lexus хибрид през интервал от 1 година или 15 000 км – двигателни и трансмисионни масла, спирачна течност, маслен, въздушен, поленов филтър, запалителни свещи, диагностика и дори 2 комплекта предни и 1 комплект задни спирачни накладки, 3 комплекта пера на чистачки и всички светлини на автомобила.

Важи за всички новозакупени хибридни автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

ОБХВАТ НА LEXUS 6 YEARS | 100 000 KM FREE HYBRID SERVICE:

 • Периодично сервизно обслужване през интервал от 1 година или 15 000 км (което настъпи по-рано), съобразно предписанията на производителя в зависимост от конкретния модел
 • Три смени на спирачна течност през интервал от 2 години или 30 000 км
 • Смяна на масла диференциали (в зависимост от модела)
 • Смяна на запалителни свещи през интервал от 90 000 км
 • Две смени на предни и една смяна на задни спирачни накладки в рамките на 6 години от дата на първа регистрация на автомобила
 • Три смени на всички пера на чистачки при нужда
 • Смяна на светлините на автомобила при нужда
 • Периодичното сервизно обслужване може да се извърши във всеки един от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България, два от които в София.
 • Всички операции по техническото обслужване се записват в сервизната книжка

ЕДИНСТВЕНИЯТ АНГАЖИМЕНТ НА СОБСТВЕНИК НА LEXUS ХИБРИД ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 6 ГОДИНИ ИЛИ 100 000 КМ Е ДА ЗАРЕЖДА БЕНЗИН И ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИ!

LEXUS 10 YEARS FREE HYBRID BATTERY CARE

Free Care Hybrid Battery

Фабричната гаранция на автомобилите с марка Lexus е 3 години или 100 000 км, а фабричната гаранция на всички компоненти на хибридната система на Lexus, включително на хибридната батерия, е 5 години или 100 000 км.

В България спокойствието на клиентите на Lexus е гарантирано от комплексната, ненадмината в сегмента гаранция с удължено покритие от 6 години или 200 000 км, включваща всички основни агрегати в автомобилите Lexus. Изключение прави единствено хибридната батерия, която не се покрива от удължената гаранция.

За хибридната батерия Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс предлагат отделна, още по-добра програма, 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ, революционна програма, която удължава напълно безплатно грижата за хибридната батерия от петата до десетата година, като гарантира на клиентите на Lexus пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния Lexus хибрид за цели 10 години!

Програмата важи стандартно за всички новозакупени хибридни автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

КАК РАБОТИ ПРОГРАМАТА?

Програмата 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ включва 5 последователни, напълно безплатни диагностични теста на хибридната система, придружени от сертификат, всеки от които удължава грижата за хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км след изтичане на фабричната гаранция и осигурява безплатна смяна на батерията при евентуален дефект.

След изтичане на фабричната гаранция на хибридната батерия на 5 години или 100 000 км е необходимо веднъж годишно или на всеки 15 000 км (което настъпи по-рано) хибридният автомобил Lexus да премине диагностичен тест на хибридната система в един от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.
Всеки автомобил, преминал успешно теста, получава сертификат за удължена грижа за хибридната батерия, който удостоверява, че за период от 1 година или 15 000 км (което настъпи по-рано) след извършване на теста, в случай на повреда на хибридната батерия на този автомобил, батерията ще бъде подменена с нова за сметка на Lexus и напълно безплатно за клиента.

Всеки новозакупен Lexus хибрид, доставен след 01 ноември 2015 година е комплектован с 5 номерирани талона за изпълнение на програмата 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ.

За избягване на всякакви недоразумения, собствениците на хибридни автомобили, включени в тази програма, трябва да предоставят автомобила си в който и да е оторизиран сервиз на Toyota и Lexus в България преди изтичането на петата година от стартирането на фабричната гаранция или преди 100 000 км (което настъпи по-рано).

Срещу представяне на първия талон (Талон No1), сервизът извършва безплатен тест и издава сертификат, удостоверяващ удължаването на гаранцията на хибридната батерия с 1 година или 15 000 км (което настъпи по-рано).

Преди изтичането на този период от 1 година или 15 000 км, клиентът трябва да представи своя автомобил за следващата проверка, като срещу представяне на следващия талон (Талон No2), оторизираният сервиз ще удължи гаранцията на хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км. Тези безплатни проверки следва де се извършват по описания начин, докато не се изразходва последният талон (Талон No5).

След изтичането на действието на последния талон, включен в програмата, и в случай, че автомобилът все още е на по-малко от 10 години от датата на първа регистрация, клиентите имат възможността да удължават допълнително грижата на хибридната батерия срещу заплащане.

Стандартната цена за издаване на сертификат за удължена грижа за хибридната батерия след преминаване на успешен диагностичен тест е 329 лв с ДДС. Този сценарий е удачен за клиенти с голям годишен пробег на техния Lexus хибрид по-голям от 15 000 км.

Талоните за безплатна грижа за хибридната батерия са част от конкретния автомобил и те не могат да бъдат използвани за различен автомобил от този, за който са издадени.

При пропуск от страна на клиента да предостави автомобила си за съответната последователна проверка на хибридната батерия и в случай, че тя дефектира, отстраняването на повредата се заплаща от клиента по актуалните към този момент цени за труд и резервни части. След замяната на хибридната батерия, клиентите ще могат да продължат безплатната грижа за нея, спазвайки описаните по-горе условия.

При загуба или унищожаване талоните, те не подлежат на възстановяване, както и не се възстановява правото на ползване на оставащите безплатни диагностични тестове на хибридната система.

Условията за извършване на диагностичен тест на Lexus хибрид и издаване на сертификат за удължена грижа на хибридната батерия са следните:

 • Автомобилът да е най-малко на 4 години или 85 000 км от датата на първа регистрация, което от двете настъпи по-рано.
 • Автомобилът да е на по-малко от 10 години от датата на първа регистрация към деня на извършване на теста.
 • Автомобилът да е произведен с предназначение за европейския пазар и да е с първа регистрация в Европа

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ, ПРИМЕРИ И СЪВЕТИ:

АВТОМОБИЛИ В ГАРАНЦИЯ

Ако диагностичният тест е неуспешен и покаже каквато и да е нередност в хибридната система на автомобила, самият тест ще бъде безплатен, а повредата ще бъде отстранена безплатно по гаранция. След това тестът ще бъде повторен отново до постигане на успешен резултат и съответно издаване на сертификат за удължена грижа на хибридната батерия. Ако клиентът все още не е изчерпал петте талона от програмата 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ, издаването на сертификата ще бъде напълно безплатно срещу представяне на поредния талон.

АВТОМОМОБИЛИ ИЗВЪН ГАРАНЦИЯ

Всички собственици на Lexus хибрид с изтекла гаранция са добре дошли да извършат диагностичен тест преди навършване на 10 години от датата на първа регистрация на техния автомобил.

Ако тестът е успешен, автомобилът ще получи сертификат за удължена грижа за хибридната батерия. Ако клиентът все още не е изчерпал петте талона от програмата 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ, издаването на сертификата ще бъде напълно безплатно срещу представяне на поредния талон.

Ако тестът е неуспешен, самият тест ще бъде безплатен, а собствениците ще трябва да отсранят идентифицираната повреда на хибридната система за своя сметка. След това тестът ще бъде повторен отново до постигане на успешен резултат, след което може да бъде издаден сертификат за удължена грижа.

Съветваме собствениците на Lexus хибрид да повтарят теста на всяка 1 година или 15 000 км (което настъпи по-рано), в съчетание с редовното техническо обслужване на автомобила, за да си гарантират пълно спокойствие за безупречната работа и високата остатъчна стойност на техния Lexus хибрид за цели 10 години!

За повече информация, моля, обърнете се към най-близкия от от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

LEXUS CONCIERGE SERVICE

Concierge Service

Lexus Concierge Service е революционна услуга, която осигурява на клиентите на Lexus сервизно обслужване ВРАТА-ДО-ВРАТА и безплатен заместващ автомобил, спестявайки им време, нерви и излишни разходи.

При нужда от редовно техническо обслужване, посещение на сервиз за механичен ремонт, смяна на гуми, завеждане на застрахователна щета (за автомобили в гаранция) и дори годишен технически преглед е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111 – националния безплатен телефон на Lexus. В уговореното време безплатно ще вземем вашия Lexus от дома или офиса Ви, ще се погрижим за него, ще го измием и ще Ви го върнем в безупречно състояние, а междувременно ще разполагате с безплатен заместващ автомобил за деня. При смяна на гуми хотелът за гуми е безплатен за клиенти на Lexus.

Бихме искали да уточним, че при отстраняване на щети в тенекеджийно-бояджийски сервиз (те обикновено отнемат повече от една седмица) не можем да предложим заместващ автомобил. В тези случаи предлагаме преференциален наем на автомобили за клиентите на Lexus, от които можете да се възползват при желание.

Малко вероятно е, но в случай на гаранционен ремонт на Вашия Lexus ще разполагате с безплатен заместващ автомобил за неограничено време, до приключване на гаранционния ремонт.

Услугата Lexus Concierge Service се предлага в рамките на населеното място, в което се намира един от 15-те сервиза на Toyota и Lexus на територията на Република България.

Услугата важи за абсолютно всички автомобили Lexus, закупени от официалния представител на марката в България, независимо от тяхната възраст.

LEXUS PREMIUM LEASING

Premium leasing

И понеже не само автомобилът, но и неговото финансиране трябва да носят удоволствие, LEXUS PREMIUM LEASING предлага впечатляващо добри и гъвкави условия за финансов и оперативен лизинг. Основните предимства на програмата са ниският годишен лихвен процент 3,93%, гъвкавият период на лизинга от 1 до 6 години за финансов лизинг (от 1 до 5 години за оперативен лизинг), ниската авансова вноска / депозит от 10% и забележително ниските месечни вноски, възможни благодарение на високата остатъчна стойност до 40% за 5 години.

Важи за бизнес клиенти при сключване на договор за лизинг на новозакупени автомобили Lexus, доставени от официалния представител на марката в България.

ПРИМЕРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА МЕСЕЧНИТЕ ВНОСКИ ПО ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ ЗА БИЗНЕС КЛИЕНТИ ПРИ СЛЕДНИТЕ ПАРАМЕТРИ:

 • Финансов лизинг за юридически лица с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД
 • Период на лизинга: 5 години
 • Годишен пробег: 15 000 км
 • Авансова вноска: 20%
 • Остатъчна стойност: 40%

1. Lexus CT 200h, ниво Business:

 • Цена на модела: 54 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 458 лв с ДДС

2. Lexus IS 300h / IS 200t, ниво Business:

 • Цена на модела: 81 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 683 лв с ДДС

3. Lexus RC 300h / RC 200t, ниво Business:

 • Цена на модела: 91 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 766 лв с ДДС

4. Lexus RC F, ниво Executive

 • Цена на модела: 149 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 1 250 лв с ДДС

5. Lexus GS 300h, ниво Business:

 • Цена на модела: 91 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 766 лв с ДДС

6. Lexus GS 450h, ниво Business:

 • Цена на модела: 111 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 933 лв с ДДС

7. Lexus GS F, ниво Executive:

 • Цена на модела: 174 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 1 458 лв с ДДС

8. NX 300h AWD / NX 200t AWD, ниво Business:

 • Цена на модела: 87 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 733 лв с ДДС

9. RX 450h AWD, ниво Business:

 • Цена на модела: 119 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 1 000 лв с ДДС

10. RX 350t AWD, ниво Business:

 • Цена на модела: 109 950 лв с ДДС
 • Средна месечна вноска: 916 лв с ДДС

ПРИМЕРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА МЕСЕЧНИТЕ ВНОСКИ ПО ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ ЗА БИЗНЕС КЛИЕНТИ ПРИ СЛЕДНИТЕ ПАРАМЕТРИ:

 • Оперативен лизинг за юридически лица чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД
 • Период на лизинга: 5 години
 • Годишен пробег: 15 000 км
 • Депозит: 20% (възстановява се в края на периода)
 • Остатъчна стойност: 40%

1. Lexus CT 200h, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 54 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 643 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 10 990 лв в края на периода

2. Lexus IS 300h / IS 200t, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 81 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 958 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 16 390 лв в края на периода

3. Lexus RC 300h / RC 200t, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 91 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 075 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 17 990 лв в края на периода

4. Lexus RC F, ниво Executive

 • a. Цена на модела: 149 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 754 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 29 990 лв в края на периода

5. Lexus GS 300h, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 91 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 075 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 18 390 лв в края на периода

6. Lexus GS 450h, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 111 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 309 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 22 390 лв в края на периода

7. Lexus GS F, ниво Executive:

 • a. Цена на модела: 174 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 2 046 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 34 990 лв в края на периода

8. Lexus LS 600h, ниво Executive:

 • a. Цена на модела: 206 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 2 420 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 41 390 лв в края на периода

9. NX 300h AWD / NX 200t AWD, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 87 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 029 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 17 590 лв в края на периода

10. RX 450h AWD, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 119 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 403 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 23 990 лв в края на периода

11. RX 350t AWD, ниво Business:

 • a. Цена на модела: 109 950 лв с ДДС
 • b. Средна месечна вноска: 1 286 лв с ДДС (възможност за данъчен кредит)
 • c. Възстановяване на депозит 21 990 лв в края на периода

За конкретна оферта и повече информация, моля, свържете се с Автосалон Lexus София на 0800 15 111 в работно време.

Посочените цени са валидни към момента на публикуване на 08.08.2016 г. Посочените цени са определени в лева и са валидни при фиксиран курс 1,95583 лева за 1 Евро. Ценовата информация, съдържаща се тук, не представлява оферта за продажбa на продукти и/или услуги Lexus. Посочените цени са ориентировъчни, като могат да варират в зависимост от модификация, ниво на оборудване, данъци, такси и други обстоятелства, релевантни за всеки конкретен случай. Тойота Балканс ЕООД си запазва правото по всяко време и без предизвестие да променя посочените цени, спецификации, наличности и всяка друга информация, касаеща продуктите/услугите Lexus. Посочените цени са препоръчителни, но не са задължителни за упълномощените търговци и сервизи на Lexus в България, при сключване на договори за продажба на продуктите и/или услугите Lexus с клиенти. Всички условия за продажба на който и да било продукт и/или услуга Lexus на клиент следва да бъдат уговорени в конкретен договор за продажба със съответния клиент. В посочените цени са включени мита, ДДС и транспорт до съответното дилърство на Lexus. Цените не включват регистрационни такси, както и каквито и да е други държавни данъци и/или такси.

Моля, за повече информация, разгледайте отговорите на ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Моля, вижте отговорите на често задаваните въпроси за LEXUS PREMIUM LEASING, програма за финансов и оперативен лизинг, предлагаща максимално удобство и гъвкавост за тези, които обичат сами да определят правилата на играта.

Основните предимства на програмата LEXUS PREMIUM LEASING са:

 • Възможност за финансов или оперативен лизинг
 • Възможност за избор между променлив и фиксиран лихвен процент 3,93% при финансов лизинг
 • Фиксиран лихвен процент 3,93% при оперативен лизинг
 • Гъвкав период на лизинга от 1 до 6 години
 • Ниска авансова вноска / депозит от 10%
 • Висока остатъчна стойност до 40% при период на лизинга 5 години
 • Забележително ниски месечни вноски, които правят Вашия Lexus по-достъпен от всякога

Програмата важи за бизнес клиенти при сключване на договор за лизинг на новозакупени автомобили Lexus, доставени от официалния представител на марката в България.

Параметрите на финансов и оперативен лизинг за Lexus за бизнес клиенти са идентични: нисък годишен лихвен процент от 3,93%, гъвкав период на лизинга от 1 до 6 години, ниска авансова вноска / депозит от 10% и висока остатъчна стойност до 40% за 5 години.

Оперативният лизинг представлява наем на автомобил за определен период и пробег без опция за прехвърляне на собствеността след изтичане на периода. За юридически лица оперативният лизинг на автомобил представлява ежемесечен разход за наем на автомобил (услуга).

Финансовият лизинг съдържа опция за прехвърляне на собствеността след изтичане на периода. За юридически лица финансовият лизинг на автомобил означава заприхождаване на автомобила като актив на дружеството и неговото месечно амортизиране съгласно законодателството.

Основна разлика между двата типа лизинг е, че при оперативен лизинг юридическите лица имат ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЛЗВАТ ДАНЪЧЕН КРЕДИТ по месечните фактури за наем на автомобила ЗА ВСИЧКИ МОДЕЛИ LEXUS. Допълнително, при оперативен лизинг юридическите лица имат възможност да ползват данъчен кредит върху всички консумативи, резервни части, обслужвания, ремонти, гуми и гориво за автомобила.

Друга разлика е, че при оперативния лизинг платеният депозит се възстановява на клиентите след приключване на периода, за разлика от финансовия лизинг, при който авансовата вноска не се възстановява. Затова, въпреки, че месечните вноски с ДДС по оперативен лизинг са по-високи от тези при финансов, след възстановяване на депозита, общият разход с ДДС за бизнес клиенти за ползване на автомобила при двата типа лизинг остава на практика идентичен.

Когато, обаче, се вземе предвид факта, че при оперативният лизинг юридическите лица имат възможност да ползват данъчен кредит за всички модели Lexus, нетният разход за фирмите при оперативен лизинг с около 16.50% по-малко от разхода при финансов лизинг с ДДС при равни други условия.

При оперативен лизинг депозитът представлява сума, няма данъчна основа и ДДС. Документът, който може да се издаде за депозита е известие за плащане, в което няма ДДС.

НАПРИМЕР:

При ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ към бизнес клиенти за 5 години с 20% авансова вноска и 40% остатъчна стойност, месечните лизингови вноски се изчисляват чрез разсрочване на останалите 40% от стойността на автомобила. Финансовият разход за автомобила възлиза на 60% преди лихви, изчислен като сбор от: 20% авансова вноска + 40% лизингови вноски. Към него се прибавя разход за лихви върху 80% от автомобила (стойността на автомобила, намалена с 20% авансова вноска).

ПРИМЕРНА СИМУЛАЦИЯ НА ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ за бизнес клиенти на примерен модел Lexus на стойност 100 000 лв с ДДС (за нуждите на примера) за 5 години с 20% авансова вноска и 40% остатъчна стойност, средната месечна лизингова вноска възлиза на 833,11 лв с ДДС. Общият разход за автомобила възлиза на 20 000 лв с ДДС авансова вноска + 60 х 833,11 лв с ДДС = 69 986,60 лв с ДДС.

При ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ към бизнес клиенти за 5 години с 20% депозит и 40% остатъчна стойност, месечните лизингови вноски се изчисляват чрез разсрочване на 60% от стойността на автомобила (които представляват амортизацията на автомобила), но платеният в началото 20% депозит се възстановява след приключване на лизинговия период. Финансовият разход за автомобила възлиза на 60% преди лихви, изчислен като сбор от: 20% депозит + 60% лизингови вноски - 20% възстановен депозит. Към него се прибавя разход за лихви върху 80% от автомобила (стойността на автомобила, намалена с 20% депозит). Върху платения 20% депозит не се начисляват лихви.

ПРИМЕРНА СИМУЛАЦИЯ НА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ за бизнес клиенти на примерен модел Lexus на стойност 100 000 лв с ДДС (за нуждите на примера) за 5 години с 20% депозит и 40% остатъчна стойност, средната месечна лизингова вноска възлиза на 1 168,60 лв с ДДС. Общият разход за автомобила възлиза на 20 000 лв депозит + 60 х 1 168,60 лв с ДДС – 20 000 лв възстановен депозит = 70 116,00 лв с ДДС. Тъй като при оперативен лизинг, обаче, юридическите лица имат възможност да ползват данъчен кредит, нетният разход възлиза на 58 430 лв без ДДС.

Като е видно от горните симулации, на ниво общ разход с ДДС, оперативният лизинг възлиза на 129,40 лв с ДДС повече от финансовия лизинг за примерен модел Lexus на стойност 100 000 лв с ДДС при равни други условия.

Когато, обаче, се вземе предвид факта, че при оперативният лизинг юридическите лица имат възможност да ползват данъчен кредит за всички модели Lexus, нетният разход за фирмите при оперативен лизинг (58 430 лв без ДДС) възлиза със 11 556,60 лв или 16.50% по-малко от разхода при финансов лизинг (69 986,60 лв с ДДС) при равни други условия. Допълнително, при оперативен лизинг юридическите лица имат възможност да ползват данъчен кредит върху всички консумативи, резервни части, обслужвания, ремонти, гуми и гориво за автомобила.

В примерите и симулациите, посочени по-горе не са включени допълнителни разходи като застраховки, GPS, регистрация, такси и данък МПС, които са дължими при скрлючване на договор за финансов или оперативен лизинг от юридически лица.

Програмата важи за бизнес клиенти при сключване на договор за лизинг на новозакупени автомобили Lexus, доставени от официалния представител на марката в България.

При оперативен лизинг за бизнес клиенти в рамките на програмата Lexus Premium Leasing, годишният лихвен процент е фиксиран на 3.93%

При финансов лизинг за бизнес клиенти в рамките на програмата Lexus Premium Leasing, клиентите имат възмоност да избират между фиксиран годишен лихвен процент 3.93% или променлив годишен лихвeн процент 3,93%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка (промяната се отчита в края на всяко тримесечие).

За ваше удобство, Lexus Premium Leasing предлага изключително гъвкави условия и различни варианти за избор, както на първоначална вноска, така и на остатъчна стойност, които варират в зависимост от периода на лизинга.

При най-популярния период на финансов или оперативен лизинг за 5 години, първоначалната вноска може да варира по следния начин:

 • 10% авансова вноска във вариант с висока остатъчна стойност до 30%
 • 15% авансова вноска във вариант с висока остатъчна стойност до 35%
 • 20% авансова вноска във вариант с висока остатъчна стойност до 40%

При удължен период на финансов лизинга 6 години, първоначалната вноска може да варира по следния начин:

 • 10% или 15% авансова вноска във вариант със стандартна остатъчна стойност 5%
 • 20% авансова вноска във вариант с висока остатъчна стойност до 30%

Високата остатъчна стойност е предполагаемата пазарна стойност на автомобила Ви в края на лизинговия период. Високата остатъчна стойност прави автомобила Ви по-достъпен, като намалява драстично стойността на месечните лизингови вноски.

Максималната остатъчна стойност на Lexus кореспондира на избрания период на лизинга, размера на авансовата вноска / депозита и предполагаемия годишен пробег. Ето някои примери за висока остатъчна стойност, която можете да изберете при 20% първоначална вноска и годишен пробег 15 000 км:

 • 30% остатъчна стойност при период на лизинга 6 години
 • 40% остатъчна стойност при период на лизинга 5 години
 • 45% остатъчна стойност при период на лизинга 4 години
 • 50% остатъчна стойност при период на лизинга 3 години

При избор на висока остатъчна стойност ЗА ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ (например 40% за 5 години), Вие ще използвате 100% от своя автомобил, а ще изплатите само 60% (20% авансова вноска + 40% с месечни вноски) за периода на лизинга. Така или избягвате напълно, или отлагате във времето плащането на останалите 40%, което драстично намалява месечните Ви лизингови вноски. Допълнително, високата остатъчна стойност Ви дава възможност да отложите решението си за покупка с няколко години, когато, след изтичане на периода на лизинга, можете да решите да закупите Вашия автомобил или да го върнете и замените с нов.

При избор на висока остатъчна стойност ЗА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИНГ (например 40% за 5 години), Вие ще използвате 100% от своя автомобил, а ще изплатите само 60% (20% депозит, който ше Ви бъде възстановен и + 60% с месечни вноски) за периода на лизинга.

Определената остатъчна стойност е предполагаемата пазарна оценка за състоянието на автомобила, съответстваща на нормалната му амортизация в края на лизинговия период. Основна причина за амортизацията на един автомобил е неговия пробег (изминатите километри).

Затова при лизинг с висока остатъчна стойност е налице ограничение на максималния пробег на автомобила към момента на връщането му.

Съветваме клиентите на Lexus да изберат средногодишен пробег, който съотвества на техния начин на живот, и да го заложат в лизинговия договор.

Ето някои примери за висока остатъчна стойност, която можете да изберете при 20% първоначална вноска И СРЕДЕН ГОДИШЕН ПРОБЕГ 15 000 КМ:

 • 30% остатъчна стойност при период на лизинга 6 години и пробег до 90 000 км
 • 40% остатъчна стойност при период на лизинга 5 години и пробег до 75 000 км
 • 45% остатъчна стойност при период на лизинга 4 години и пробег до 60 000 км
 • 50% остатъчна стойност при период на лизинга 3 години и пробег до 45 000 км

Ето някои примери за висока остатъчна стойност, която можете да изберете при 20% първоначална вноска И СРЕДЕН ГОДИШЕН ПРОБЕГ 20 000 КМ:

 • 20% остатъчна стойност при период на лизинга 6 години и пробег до 120 000 км
 • 30% остатъчна стойност при период на лизинга 5 години и пробег до 100 000 км
 • 35% остатъчна стойност при период на лизинга 4 години и пробег до 80 000 км
 • 40% остатъчна стойност при период на лизинга 3 години и пробег до 60 000 км

В случай, че все пак не успеете да прогнозирате точно своя общ пробег и го превишите към края на лизинговия период, предлагаме изгодно решение за заплащане на свръх пробега на Вашия Lexus.

Свръх пробегът се заплаща допълнително по 15 стотинки с ДДС на километър. Например, при лизинг за 5 години с 40% остатъчна стойност е налице ограничение за пробег до 75 000 км. Ако сте натрупали пробег от, например, 85 000 км (превишение с 10 000 км), то Вие ще трябва да заплатите допълнително 10 000 км х 0,15 лв = 1 500 лв с ДДС.

За да отговорим на нуждите Ви максимално гъвкаво, ние Ви предлагаме 3 възможности в края на лизинговия период при финансов лизинг:

 • Да изплатите напълно остатъчната стойност на автомобила си и да го придобиете
 • Да разсрочите плащането на остатъчната стойност, като общият период на лизинга не трябва да надхвърля 7 години.
 • Да не се възползвате от правото си да закупите автомобила.

Автомобилът е застрахован с Пълно автокаско и Гражданска отговорност. Задължителните застраховки са включени в годишния процент на разходите (ГПР). Благодарение на LEXUS INSURANCE SERVICE, разходите на клиентите на Lexus за застраховка Авто Каско са минимални – с тарифно число едва 3.9% за първата година.

Щетите при ПТП се покриват от застрахователната компания, с която е сключена застраховка Авто Каско, а ремонтът се извършва в оторизиран сервиз на Toyota и Lexus в България.

LEXUS INSURANCE SERVICE

Insurance Service

Благодарение на LEXUS INSURANCE SERVICE разходите на клиентите на Lexus за застраховка Авто Каско са минимални – с тарифно число едва 3,9% за първата година.

При нужда от завеждане на застрахователна щета на автомобили в гаранция е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111. В уговореното време безплатно ще вземем и върнем Вашия Lexus ВРАТА-ДО-ВРАТА от дома или офиса Ви, за да се погрижим за формалностите, а междувременно ще разполагате с безплатен заместващ автомобил за деня.

Важи за всички новозакупени автомобили Lexus в гаранция, доставени от официалния представител на марката в България.

LEXUS FREE ROAD ASSISTANCE

Free road assistance

Вероятността автомобил Lexus да получи повреда, която да осуети пътуването, е почти нищожна, но въпреки това Lexus предлага удобно луксозно решение и за тази ситуация. При нужда от помощ на пътя е достатъчно едно обаждане на 0800 15 111 – националния 24/7 телефон на Lexus и ще получите денонощно безплатна помощ на пътя в рамките на България или репатриране на Вашия автомобил до най-близкия от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

Услугата е денонощна и се предлага за територията на България.

Услугата е напълно безплатна за всички автомобили Lexus, закупени от официалния представител на марката в България, без ограничение във възрастта на автомобилите.

Услугата се активира предварително чрез лично получаване на безплатна клиентска карта, която можете да заявите на 0800 15 111 или във всеки от от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България. Клиентските карти за безплатна помощ на пътя са със срок на валидност 1 година. Те се подновяват напълно безплатно всяка година и се изпращат по куриер или се предават лично на клиентите от оторизираните сервизи на Toyota и Lexus в България.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ