СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

ПОДХОД 360°

360 approach

УСИЛИЯТА, КОИТО LEXUS ПОЛАГА ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА СА РЕЗУЛТАТ НА ОГРОМНИЯ РЕСПЕКТ И ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ПРИРОДАТА НА ЗЕМЯТА. РАЗГЛЕДАЙТЕ ПРОЦЕСА, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ 4 СТЪПКИ, ЧРЕЗ КОЙТО LEXUS НАМАЛЯВА НЕГАТИВНОТО СИ ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА.

ЦЕЛ: НУЛЕВИ ВРЕДНИ ЕМИСИИ

НИЕ В LEXUS, ВЯРВАМЕ ЧЕ Е НАША ОТГОВОРНОСТ ДА ПОКАЖЕМ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ НА НАШАТА ИНДУСТРИЯ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПО ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

Ние вярваме, че най-голямото предизвикателство пред нашата индустрия и нашето общество през този век е именно опазването на околната среда. Всяка част на бизнеса ни, всеки наш продукт и всеки човек свързан с него са повлияни от нашата екологична философия.

Водени от принципите за устойчиво развитие на мобилноста, ние:

  • Разработваме революционни технологии, като хибридните автомобили
  • Намаляваме въздействивето върху околната среда на всички наши процеси
  • Използваме минимално количество природни ресурси в производството и оптимизираме рециклирането и повторната употреба на материали
  • Градим съвместна работа с местни организации, за да се подобри качеството на околната среда

Ние наричаме това нашия подход към лидерство в екологията на 360°. Ние се стремим да постигнем нулеви вредни емисии и нулеви нива на отпадъци във всеки сектор на нашия бизнес. Ние вярваме, че с време, умения и "Kaizen" (Японската дума за "непрестанно подобряване") можем да постигнем това. Ние вярваме че развитието и успехът на Lexus зависят от това.

СТЪПКА 1:

ДИЗАЙН И ПРОЕКТИРАНЕ

ПЛАНИРАНЕТО И ИЗМЕРВАНЕТО НА ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕТО НА ЗАМАРСЯВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА НИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ НАЧИН НАМИСЛЕНЕ НАРЕЧЕН "ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ" - ВСЕОБХВАТЕН ПРОЦЕС НА ПОСТОЯННО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, КОЙТО ВКЛЮЧВА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВСИЧКИ РЕСУРСИ И СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ КЪМ ПРИРОДАТА, И ЗДРАВЕТО.

environment nx clip

Ние въвеждаме в употреба материали, който са лесни за преработка и рециклиране в края на употребата им. Дори най-незабележимите части на един Lexus са създадени с тази мисъл: рециклирани брони се използват за изработката на тапицерията в багажника, а рециклиран и настърган материал се използва за шумоизолация зад арматурното табло.

Тапицериите на вратите вече се изработват от стъблата на растението кенаф - от семейството на хибискусите - вместо дървените стърготини използвани преди.

Кенафът абсорбира от два до пет пъти повече CO2 емисии от други растения. Той се съчетава с рециклирани брони на автомобили и се използва за направата на тапицерия на вратите, която шумоизолира по-добре и не разрушава горите.

recyclable plastic

НИЕ РАЗРАБОТИХМЕ ПЛАСТМАСА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ РЕЦИКЛИРА БЕЗБРОЙ ПЪТИ. ИЗПОЛЗВАМЕ Я ВЪВ ВСИЧКИ НАШИ АВТОМОБИЛИ И ВЕЧЕ Я ПРЕДЛАГАМЕ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.

СТЪПКА 2:

ПРОДУКЦИЯ

production

Ние в Lexus, вярваме че е наша отговорност да покажем правилния път на нашата индустрия за справяне с предизвикателствата по опазването на околната среда. Ние вярваме, че най-голямото предизвикателство пред нашата индустрия и нашето общество през този век е именно опазването на околната среда. Всяка част на бизнеса ни, всеки наш продукт и всеки човек свързан с него са повлияни от нашата екологична философия.

Ние наричаме това нашия подход към лидерство в екологията на 360°. Ние се стремим да постигнем нулеви вредни емисии и нулеви нива на отпадъци във всеки сектор на нашия бизнес. Ние вярваме, че с време, умения и "Kaizen" (Японската дума за "непрестанно подобряване") можем да постигнем това. Ние вярваме че развитието и успехът на Lexus зависят от това.

СТЪПКА 3:

ЛОГИСТИКА

Отговорното отношение на Lexus към опазването на околната среда се разпростира от събирането и транспортирането на суровините до обработката и сглобяването на автомобилните части, както и от процесите в нашите дилърства до преработването на материалите в края на живота на един автомобил.

Въпреки това, ние успяхме да намалим изминатите разтояния от логистична гледна точка с 3 057 мили на година, което означава спестяване на 1 020 тона CO2 емисии. Това постижение се дължи на внимателно планиране на маршрутите за транспортиране и удвояване на товароносимостта на всеки камион.

logistics

СТЪПКА 4:

РЕЦИКЛИРАНЕ В КРАЯ НА ЖИВОТА НА АВТОМОБИЛИТЕ

ДИРЕКТИВАТА ЗА КРАЯ НА ЖИВОТА НА ЕДИН АВТОМОБИЛ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ПРЕДОТВРАТИ И НАМАЛИ ОТПАДЪЦИТЕ, ПОДОБРИ ВТОРИЧНАТА УПОТРЕБА НА МАТЕРИАЛИ, РЕЦИКЛИРАНЕТО И ВЪЗТАНОВЯВАНЕТО НА АВТОМОБИЛИ.

Lexus подкрепя изискванията на директивата и като част от въвеждането й представи политика за безплатно връщане на всички автомобили Lexus, които покриват изискванията. Ние в Lexus работиме в световен мащаб за намаляването на въздействието на нашите процеси върху околната среда.

При избирането на бизнес партньор, грижещ се за процеса на рециклиране на излезли от употреба автомобили, за нас беше най-важно да се демонстрират най-високите стандарти за качество. Това гарантира, че всеки притежател на автомобил Lexus получава отговорна, надежна и ефективна услуга при преработването на техните автомобили.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ