СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

НАЗАД КЪМ СТАТИИ

LEXUS - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ СЕТИВАТА

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ LEXUS НЕИЗМЕННО Е ЧАСТ ОТ НАЙ-ГОЛЯМОТО ДИЗАЙНЕРСКО СЪБИТИЕ - SALONE DEL MOBILE DI MILANO (MILAN DESIGN WEEK). ЧРЕЗ СЪВМЕСТНИТЕ ПРОЕКТИ СЪС СВЕТОВНО-ПРИЗНАТИ ДИЗАЙНЕРИ, КОИТО СЪЗДАВАТ УНИКАЛНИ ТВОРЕНИЯ, LEXUS ЦЕЛИ ДА ДЕМОНСТРИРА ВИЗИЯТА СИ НА ИСТИНСКИ ЛУКСОЗЕН БРАНД И УНИКАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА ДИЗАЙНА.

Тазгодишното изложение, озаглавено "LEXUS - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ СЕТИВАТА", ни отвежда към три обособени зони, проектирани от Френския дизайнер Филипе Нигро. Всяка зона ще възбуди 5 от сетивата ви по различни начини.

Сетивата са присъщи за живота: те ни позволяват да възприемаме света. Анализирайки тази всеобхватна тема, която включва зрение, слух, усет, мирис и вкус, ние отваряме нашата същност към широк спектър от възможности. Тази тема се отнася много пряко и към Lexus, тъй като шофирането е изцяло подвластно на сетивата: от виждането на впечатляващия екстериорен дизайн на нашите автомобили до чуването на звука на нашите прецизно настроени двигатели през усещането за контрол в завоя чрез волана. Всеки един дейтал въздейства.

Филипе Нигро сподели: "Когато посетих заводите на Lexus, за да видя как проектирате и изработвате автомобилите, бях много впечатлен колко внимание и грижа отделяте не само на външните детайли, но дори и на невидимите за потребителя вътрешни компоненти. Точно това ме подтикна да направя дизайнерската концепция "Inside-Out" (Отвътре-навън), която позволява на посетителите да усетят красотата на всеки един елемент."

С разкриването на детайли, които обикновено са скрити, Lexus ще привлече посетители, желаещи да научат нещо повече и да преживеят нещо различно във всяка една от отделните зони.

Зона 1: Нови елементи в дизайна на Lexus

Дизайнерската концепция на Lexus ще бъде разположена в центъра на ексклузивно творение, което е изградено от специални огледала, които възпроизвеждат неочаквани образи и отблясъци. Те, от своя страна, създават усещането за движение и динамика.

Създадена от европейското дизайнерско подразделение на компанията, ED², тази концепция е перфектния пример за страстта в дизайните на Lexus.

Зона 2: Lexus Design Award 2015 - Идеи за бъдещето

Творбите на дванадесетте финалисти на Lexus Design Award 2015 ще бъдат представени в специална изложбена площ. Посетителите ще бъдат посрещнати в дървено фоайе, което води към изложбената зала, където са изложени прототипи и други материали. Пространството ще бъде изпълнено с тиха, успокояваща атмосфера, позволяващата на гостите да усетят автентичността и креативността на всяка творба, както и да видят потенциала й да промени бъдещето.

Зона 3: Изпитай петте си сетива

Посетителите ще бъдат поканени последователно да изпитат три изолирани пространства, обгърнати в сложно оплетен дървен пъзел, наподобяващ пашкули. Помещенията, наречени "Дъжд", "Дърво" и "Земя", ще създадат примитивна среда, която ще позволи на посетителите да се насладят на творбите на хранителния дизайнер Хайме Йонеда, докато минават по сетивните стъпки на бранда Lexus.

В първото помещение посетителите ще усетят дъждовни капки и ще бъдат въведени в тъмна стая, за да усетят и чуят шума на падащия дъжд.

Посетителите ще опитат от ръчно изработения шоколад при преминаването към втора стая, в която ще усетят мириса, звука и вкуса на гората отвътре-навън.

Накрая, посетителите ще се насладят на купа от "Земна супа" преди да навлязат в прекрасната вселена под звездите в мрака - символизиращи живата сила на Майка Земя.

LEXUS - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ СЕТИВАТА ще отвори врати за посетители във Вторник, 14 Април до Неделя, 19 Април, от 11 до 21 часа в Lexus Spazio - La Torneria, улица Тортона 32, Милано.

Представители на медиите са поканени в Понеделник, 13 Април, от 10:00 до 18:00ч.

Официален хаштаг: #LexusDesignAward, #MilanDesignWeek

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ