ПРЕМИНЕТЕ НАДОЛУ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ

LEXUS SAFETY SYSTEM+

УСЕТЕТЕ БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ ВСЯКО ПЪТУВАНЕ

Човешкото зрение е впечатляващо. Но и то има своите ограничения, тъй като може да бъде подведено от илюзиите на перспективата. Научете как Lexus Safety System Plus е създадена да ви подкрепя, докато управлявате. Интелигентна подкрепа за ясно възприятие и уверено шофиране.

МОЛЯ, ИЗЧАКАЙТЕ - ЗАРЕЖДАНЕ

Зрителното възприятие може да бъде подведено
от оптични измами

където паралелни черти изглеждат като криви

но на пътя

Lexus ви държи винаги на правилното място

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НАПУСКАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА &
АСИСТЕНТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА

БЪДЕТЕ НА ПРАВ ПЪТ

Дори най-фокусирания водач може да бъде разсеян. Ако започнете да се отклонявате от пътната лента, системата за Предупреждение при напускане на пътна лента ще ви върне обратно. Воланът ще сигнализира с лека вибрация, а системата ще излъчи и аудио и визуален сигнал. Спокойствието и увереността отново са ваши партньори, особено на магистрали и по-дълги пътувания.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

КОНТРОЛИРАНО ДВИЖЕНИЕ

Интелигентна камера разпознава бялата и жълта пътна маркировка. Ако се отклоните от нея, системата активира аудио-визуална сигнализация. И ако изберете Асистент за поддържане на пътна лента, тя ще приложи единично коригиращо усилие във волана, което ще ви върне на прав път.

Предупреждаващи и асистиращи, тези системи работят в подкрепа на концентрацията на водача при продължителни пътувания. Управлението е по-лесно. Системата за предупреждение при напускане на пътна лента и Асистента за поддържане на пътна лента са надеждни помощници на вашето зрение.

НАЗАД КЪМ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

През нощта

мощните дълги светлини

подобно на танцуващи снопове светлина

могат да заслепят останалите водачи

Lexus автоматично отклонява светлината от тях

АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ & АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

ИНТЕЛИГЕНТНО
ОСВЕТЛЕНИЕ

Шофирането през тъмната част на денонощието е едно от големите удоволствия за сетивата, но и значително предизвикателство. Нашите системи подкрепят видимостта, защитавайки вас и вашите пътници от евентуални опасности. Автоматичните дълги светлини се включват и изключват автоматично, когато е необходимо. Системата за адаптивни дълги светлини отвежда видимостта на следващото ниво, интелигентно заслепявайки светлините на насрещно движещите се автомобили и същевременно насочвайки светлина към целия обсег пред автомобила.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

УВЕРЕНОСТ ПРЕЗ НОЩТА

Системата за Автоматични дълги светлини изпозлва интелигентни сензори, за да предвижда пътната обстановка в аванс, търсейки и откривайки неща, които вие не забелязвате. Камери в челното стъкло бързо идентифицират предни светлини на насрещно движещи се автомобили и стоп светлини на предходящи, превключвайки автоматично межди дълги и къси светлини.

Адаптивните дълги светлини осветяват пътя пред вас, но оставят останалите автомобили в сянка. Камера следи движението на автомобила, за да гарантира прецизно засенчване. И двете системи оптимизират естественото осветяване, гарантирайки, че останалите водачи не са заслепени. Рискът от инциденти е сведен до минимум. Когато слънцето залезе, те се грижат за вашата видимост.

НАЗАД КЪМ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

Пълната видимост не винаги е възможна

гледната точка може да бъде сменена

за да разкрие скрити опасности

затова Lexus следи тези зони за Вас

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

ПО-ЯСНА
ВИДИМОСТ

Хората не притежават пълно периферно зрение и Системата за следене на мъртвата точка осигурява важна допълнителна подкрепа. Създадена да забелязва приближаващи автомобили в съседни ленти, тя предупреждава водача всеки път, когато има автомобили около него. Запазете хладнокръвие и сменяйте ленти на движение с пълна увереност.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

ПРЕДВИЖДАЙТЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ДРУГИТЕ ВОДАЧИ

Работеща с интелигентни сензори, Системата за следене на мъртвата точка следи пътната обстановка вместо вас, покривайки области, които обикновено не влизат в полезрението на водача. Тя напомня за себе си, когато сменяте ленти, за да гарантира, че не нарушавате движението на други автомобили неволно.

Освен това спомага и за по-лесното паркиране. Системата за следене на трафика зад автомобила спомага маневрирането в тесни пространства, следейки за преминаващи автомобили извън обсега на водача. Тя предвижда евентуални сблъсъци и прилага спирачно усилие при необходимост.

НАЗАД КЪМ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

Нашето зрение може да преценява дистанция

но въпреки това може да бъде подведено

двете хоризонтални линии

са с еднаква дължина

Lexus подпомага вашата преценка за дистанция

адаптирайки скоростта интуитивно спрямо трафика отпред

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ & СИСТЕМА PRE-COLLISION

УВЕРЕНО
ШОФИРАНЕ

Човешката преценка е по-добра, когато е подпомогната от интелигентни системи за шофиране. Адаптивния круиз контрол определя дистанцията между вас и автомобилите отпред, регулирайки вашата скорост спрямо предходния автомобил. Системата Pre-Collison разпознава автомобили и препятствия пред автомобила и предупреждава водача за тях, а в случай, че той не реагира, сама активира спирачната система. С намаляването на рисковете, вие може да управлявате автомобила по-уверено.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

РЕЛАКС ПРИ ДЪЛГИ ПЪТУВАНИЯ

Адаптивния круиз контрол и Системата Pre-Collision използват милиметров-вълнов радар, който следи пътната обстановка отпред. Вашата скорост е премерена - тя се контролира в предварително зададен диапазон, поддържайки темпото на останалите водачи. Ще бъдете предупредени, ако има риск от евентуален сблъсък, а когато той е счетен за неизбежен, системата автоматично прилага спирачно усилие.

С адаптивния круиз контрол и Системата Pre-Collision може да разчитате, че пътната обстановка пред вас се следи във всеки момент. Дългите пътувания са не изморяват, а необходимостта от резки спирания е сведена до минимум. Бъдете спокойни и се наслаждавайте на всяко пътуване.

НАЗАД КЪМ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

БЪДЕЩЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТА

ПЪТЯТ ПРЕД НАС

Първият Lexus напусна поточните линии преди 28 години. Той стана нарицателно за лукс и спечели критиците със своята динамика, плавна и тиха работа, качество на изработка и надеждност.

Днес, изцяло новия LS 2018 е решен да направи още една революция. Lexus Safety System + предлага множество нови и авангардни технологии, включително първата в света интуитивна система за разпознаване на пешеходци. Нашият флагман седан предвещава нова ера в интелингентните асистенти за водача.

БЪДЕЩЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

НОВИЯТ LS

ИНТЕЛИГЕНТНА ИНФОРМИРАНОСТ

Модерните активни системи за безопасност правят LS по-запознат с обграждащата го среда, предлагайки интелигентна подкрепа към вас като водач. Широкообхватните сензори около автомобила, включително стерео камери, следят ситуацията около автомобила без прекъсване, от маневри при паркиране до отбягване на инциденти.

Тази информираност изпраща данни към системата за интуитивно разпознаване на пешеходци, която работи заедно с първата в света ситема за активно завиване. Ако тя разпознае пешеходец пред автомобила и сблъсъка е счетен за неизбежен, тя автоматично прилага спирачно усилие и заобикаля пешеходеца, запазвайки движението в същата лента. Водачът е предупреден чрез head-up дисплейът, който със своите 24" е най-големия в света, предоставяйки пълна информация за пътя пред вас през цялото време.

xxНОВИЯТ LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive в LS предлага висока степен на подпомагане на водача, осигурявайки подкрепа в управлението на автомобила чрез интелигентно анализиране на намеренията му. Резултатът е непрекъсната асистенция при дълги магистрални шофирания и висока увереност като стандарт.

LS е флагманът на Lexus, който води марката към прогрес в света на интелигентните технологии за шофиране, създадени да асистират водача по всяко време, гарантирайки вашата сигурност.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИЯ LS

ВАШИЯТ LEXUS, ВАШЕТО НИВО НА ОБОРУДВАНЕ

БЕЗОПАСНОСТ В ГАМАТА НА LEXUS

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

МОЛЯ, УВЕЛИЧЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРОЗОРЕЦА НА ВАШИЯ БРАУЗЪР