СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ LFA

ПОКАЗАН ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА 41-ВОТО МЕЖДУНАРОДНО АВТОМОБИЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ТОКИО ПРЕЗ 2010, LEXUS LFA Е ЕДНО УДИВИТЕЛНО ТЕХНОЛОГИЧНО ПОСТИЖЕНИЕ, КОЕТО БЕЗСПОРНО ПОСТАВЯ НОВИ СТАНДАРТИ ЗА ВСИЧКИ СУПЕРАВТОМОБИЛИ ПРЕЗ 21-ВИ ВЕК.

intro lfa

Специално разработеният V10 двигател е комбиниран с изключително лека карбонова конструкция и превъзходно интуитивно управление. На пътя, усещането зад волана е вдъхновяващо, но на пистата автомобилът показва истинската си сила доставяйки безмилостно ускорение (0-100 км/ч само за 3.7 секунди) и впечатляващ резерв от мощност (максималната скорост е 325 км/ч).

Производството е изключително ограничено - в света има само 500 суперавтомобила Lexus LFA. Tози изключителен шедьовър на автомобилостроенето дава насоките за развитие на новите модели в гамата на Lexus. LFA e резултат от 10 години отдаденост по пътя към съвършенството на най-талантливите дизайнери и инжeнери на Lexus.

haruhiko2

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ, НАШАТА ЦЕЛ БЕШЕ ДА СЪЗДАДЕМ СУПЕРАВТОМОБИЛ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ ПРАВЕНИ НЯКОГА.

Харухико Танахаши , Главен инженер на LFA

РАЖДАНЕТО НА ЕДИН СУПЕРАВТОМОБИЛ

ЗАПОЧВАЙКИ ОТ ПРАЗЕН ЛИСТ ХАРТИЯ, ЦЕЛТА НИ БЕШЕ ДА СЪЗДАДЕМ ВЪРХОВНО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО И МАКСТИМАЛНО ДА ПРЕСЪЗДАДЕМ НАШАТА ФИЛОСОФИЯ НА ДИЗАЙНА: L-FINESSE.

Резултатът от 10 години иновации, дизайн и проектиране - Lexus LFA поставя под въпрос границите на възможното. Вземете за пример аеродинамичната структура на автомобила - при първите прототипи купето бе направено от алуминий, но инженерите прецениха, че дори този лек метал е прекалено тежък, за да се постигне най-доброто пътно поведение.

Така, беше взето вдъхновяващо решение да се замени алуминия със специално разработен, ултра лек, но изключително здрав Усилен Полимер от Карбонови Нишки (Carbon Fiber Reinforced Plastic - CFRP). Вместо да си набавим този уникален материал от друго място, ние разработихме наш иновативен процес за производство, за да сме сигурни в качеството на материала.

haruhiko2

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ, НАШАТА ЦЕЛ БЕШЕ ДА СЪЗДАДЕМ СУПЕРАВТОМОБИЛ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ ПРАВЕНИ НЯКОГА.

Харухико Танахаши , Главен инженер на LFA

ШЕДЬОВЪР НА ИНЖЕНЕРНИЯ ГЕНИЙ

v10 power

V10 МОЩНОСТ

В сърцето на Lexus LFA е специално разработения и ръчно сглобяван атмосферен 4,8 литров V10 двигател. Тестван и настроен до съвършенство на известната съзтезателна писта Нюрбургринг в Германия, този двигател развива обороти толкова бързо, че никой аналогов обортомер не може да смогне. Мощността не означава нищо без контрол и поради тази причина зашеметяващия V10 е свързан със светкавично бърза 6-степенна автоматична секвенциална трансмисия.

art of noise

ИЗКУСТВОТО НА ЗВУКА

Главният инженер на LFA, Харухико Танахаши, характеризира гръмкия звук на автомобила като "Ревът на ангел". Работейки съвместно с дивизията за музикални инструменти на Yamaha, инженерите на LFA настроиха звука на двигателя на удоволетворяващо перфектен тон, използвайки уникални "ребра" в капака на всмукателния колектор.

hot seat

ЗАД ВОЛАНА

Драматичният кокпит на LFA се сглобява ръчно от най-добрите материали. Инструментното табло впечатлява с анимирания километраж. Благодарение на използването на TFT дисплей, таблото може да промени изгледа си, в зависимост от режима на шофиране. При превключване на спортен режим, цифрите на екрана стават по-големи, а червената линия на обортомера се премества в неговия край.

hand crafted

РЪЧНО ИЗРАБОТЕН

Като всички произведения на изкуството, всеки V10 двигател е ръчно изработен и подписан от отдадения инженер на Lexus, който го е създал. Тази група от автомобилни мечтатели е изработила всеки един от тези несравними суперавтомобили с голямо търпение и старание. В стремежа си към съвършенство, те са разработили иновативни технологии и материали, които вече се използват и в други модели от гамата на Lexus.

body sculpting

ОФОРМЯНЕ НА ШАСИТО

LFA използва уникално шаси, изработено от Усилен Полимер от Карбонови Нишки (Carbon Fiber Reinforced Plastic - CFRP), благодарение на което постига изключителна монолитност и лека конструкция. Ниското тегло и здравината вдъхновиха талантливите дизайнери на Lexus да създадат извивки, които не биха били възможни с метална конструкция. Това е философията на дизайна на Lexus L-Finesse достигнала други висоти.

breaking the mould

ПЕРФЕКТЕН БАЛАНС

За да се постигне перфектно разпредление на тежестта, LFA има идеално съотношение между предната и задната ос от 48:52. Това позволява на суперавтомобила да разкрие пълния си динамичен потенциал. Също така, всички основни компоненти са разположени максимално близо до земята, което "залепя" автомобила за пътя, като осигурява безпрецедентно нисък център на тежестта. Това е суперавтомобил, който се справя с предизвикателните завои на пистата Нюрбургринг с изключителен контрол при феноменални скорости.

lfa clip masterpiece orange
haruhiko

LEXUS LFA Е ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ ЧИСТОКРЪВЕН СУПЕРАВТОМОБИЛ. УЧУДВАЩО ЛЕК, МОЩЕН И БАЛАНСИРАН, ТОЗИ АВТОМОБИЛ Е ПРОЕКТИРАН С ЕДНА ЕДИНСВЕНА ЦЕЛ - ДА ДОСТАВИ НАИСТИНА ВЪРХОВНО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Харухико Танахаши , Главен инженер на LFA

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ