СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

ИЗУМИТЕЛЕН АВТОМОБИЛ

НАШИТЕ АВТОМОБИЛНИ ЗАВОДИ СА СВЕТОВНО ПРИЗНАТИ ЗАРАДИ АВАНГАРДНИТЕ СИ ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ. НИЕ СМЕ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ, ОБАЧЕ И С МАЙСТОРСКАТА РЪЧНА ИЗРАБОТКА, ТРАДИЦИЯ, КОЯТО СЕ КОРЕНИ ДЪЛБОКО В ЯПОНСКАТА КУЛТУРА.

Всичко започва преди няколко години с въвеждането на 10 Такуми – или майстори занаятчии – в нашия завод в Тахара, където се произвежда флагмана LS, заедно с други наши модели.

Майсторите Такуми – древна японска дума, която се превежда приблизително като „занаятчия” – са високо уважавани от цялата автомобилна индустрия. Тяхната задача е лично с очите и ушите си да гарантират, че всеки автомобил, който излиза от завода в Тахара е сглобен и завършен по безпрецедентни стандарти. Също така, уменията на Такуми са дигитализирани и програмирани в много от функциите, извършвани от роботи, което повишава прецизността до нови висоти.

Тази стъпка в развитието ни означава, че уменията на Такуми лесно могат да се прехвърлят в механична форма и в други заводи. Нашият завод в Кюшу, където се произвежда RX, вече се възползва от тази технология и в същото време обучава собствена елитна група от специалисти.

Всеки от 10-те майстори Такуми в Тахара прилага своите умения в определена област. Ето бърз преглед на трите най-важни области.

ВСЕКИ АВТОМОБИЛ СЕ ПОЧИСТВА НА РЪКА С МОКЪР ПЯСЪК ПРЕДИ ДА СЕ НАНЕСЕ ФИНАЛНОТО ПОКРИТИЕ, КОЕТО САМО СЕ ВЪЗТАНОВЯВА ОТ ДРАСКОТИНИ. ТОВА ГАРАНТИРА НАЙ-ГЛАДКОТО ЛАКОВО ПОКРИТИЕ.

Naoaki Nunogaki

ДВЕ ФИНО БАЛАНСИРАНИ ИДЕИ СА В ОСНОВАТА НА НАШАТА ДИЗАЙНЕРСКА ФИЛОСОФИЯ И ПРИСЪСТВАТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН НАШ АВТОМОБИЛ – „АВАНГАРДЕН” И „ФИН”

Наоаки Нуногаки, Генерален мениджър, Дивизия за дизайн на Lexus, Токио
design philosopy thumb 003

ДИНАМИКА

Един майстор Такуми е отговорен за динамиката на автомобила. Упражняващ навярно най-завидната професия в света, неговата работа е да тества прототипи и серийни модели на Lexus и конкурентни марки, като постоянно извършва анализ и дава обратна връзка с идеи за подобрения. Това осигурява максимално добри показатели, включително комфорт, управление и звук.

БОЯДИСВАНЕ

Тук, майстор занаятчия, който е тясно специализиран в нанасянето на боя – включително изящното изкуство на мокрото ръчно полиране, придаващо огледалния блясък – инспектира последния слой боя при различни условия на осветяване. Той използва специален светлинен тунел, за да провери гладкостта на повърхността по цялото купе и го сравнява с теоретичните, идеални параметри и снимки от компютърния дизайн. Резултатът е перфектно гладка повърхност без дори най-малки несъвършенства.

design philosopy thumb 002
design philosopy thumb 001

СГЛОБЯВАНЕ НА ДВИГАТЕЛИ

Отговорният майстор Такуми в този отдел избира произволен двигател и проверява състоянието на всяка една част до ниво микрони, за да гарантира правилен звуков резонанс за всеки един модел. Също така, той лично стартира всеки сглобен двигател и преслушва работата на вътрешните части със стетоскоп, в търсене на вариации в звученето.

Simon Humphries

СЪРЦЕВИНАТА НА ДИЗАЙНЕРСКАТА ФИЛОСОФИЯ НА LEXUS Е ДА БЪДЕМ ТЕХНОЛОГИЧНО НАПРЕДНАЛИ И ВСЕ ПАК ЧОВЕЧНИ, ДА СЪЗДАВАМЕ ПОРАЗИТЕЛЕН ДИЗАЙН, КОЙТО Е И АРТИСТИЧЕН, НО И НЕПРИНУДЕН.

Саймън Хъмпфрис, Директор, Направление глобален дизайн на Lexus

L-FINESSE

НЕУСЕТНО ОЧАКВАНЕ, ВПЕЧАТЛЯВАЩА ОПРОСТЕНОСТ, ЗАИНТРИГУВАЩА ЕЛЕГАНТНОСТ

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПРОСТЕНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА L-FINESSE: ИНОВАТИВНИ ДИЗАЙН И ТЕХНОЛОГИЯ, КОИТО СЕ ПРИЛАГАТ С ФИНЕС. РАЗБИРА СЕ, ФИЛОСОФИЯТА НА LEXUS Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, НО КЛЮЧОВАТА ДУМА СИ ОСТАВА ФИНЕС. ТОВА РАЗКРИВА НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ ПРИ СЪЗДАВАНЕТО НА ВСЕКИ ЕДИН LEXUS. НАШАТА ФИЛОСОФИЯ ПРОИЗЛИЗА ОТ ТРАДИЦИОННАТА ЯПОНСКА ГОСТОПРИЕМНОСТ И ЕСТЕТИКА, НО СЪЩО ТАКА Е МНОГО ДИНАМИЧНА И ПОСТОЯННО РАЗВИВАЩА СЕ.

seamless anticipation

НЕУСЕТНО
ОЧАКВАНЕ

Верни на идеята за "Omotenashi" - японският дух на гостоприемството - ние не просто задоволяваме нуждите и желанията на нашите клиенти, ние сме се погрижили за тях предварително. По този начин, всичко необходимо е точно там където трябва във всеки един момент - без значение дали това е неусетна и директна мощност или дискретно осветление в интериора. Всичко поставя клиента в центъра на всяко едно преживяване с Lexus - спокоен, с усещане за пълен контрол и наслаждаващ се на всеки момент.

incisive simplicity

ВПЕЧАТЛЯВАЩА ОПРОСТЕНОСТ

Ние в Lexus постоянно откриваме нови възможности на автомобилните технологии и дизайн. Това, обаче, поставя предизвикателство пред нас, защото ние вяраме, че всичко което създаваме трябва да бъде лесно и интуитивно за ползване - без значение от истинската му сложност. Точно заради това, ние намаляме сложността, за да покажем същността на предназначението. Резултатът е Впечатляваща опростеност - истинско удоволствие само по себе си.

intriguing elegance

ЗАИНТРИГУВАЩА ЕЛЕГАНТНОСТ

Всички автомобили с марката Lexus със сигурност ще Ви накарат да се загледате и да се обърнете след тях. Също така, те задържат Вашето внимание, защото колкото повече гледате, толкова повече сте привлечени към изживяването. Всъщност, дизайнерите на Lexus говорят за "визуални пътешествия". Елегантната линия на автомобилите подчертава интересни детайли и динамични черти. Забелязвате динамика и в същото време усещате спокойствие. Това е дефиницията на Заинтригуваща елегантност.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ