СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

КОНЦЕПЦИЯТА LF-SA

НОВИЯ КОНЦЕПТУАЛЕН LEXUS LF-SA ПРАВИ СВОЯТА СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА АВТОМОБИЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЖЕНЕВА 2015

LF SA cutout 960 001

2014 бе белязана от 25-годишнината на Lexus и първия й модел - седанът LS 400. За да отпразнуват това постижение, Lexus предизвикаха ED2 - европейското дизайнерско подразделение на компанията, да разработят ултра-компактен, градски, 2+2-местен автомобил.

Като отражение на страстта на Lexus към нови дизайнерски тенденции, концепцията LF-SA разкрива неочаквани амбиции на марката чрез смел и емоционален дизайн.

В бъдещето, което мнозина виждат като доминирано от високи технологии и виртуални преживявания, концепцията LF-SA залага на истинското усещане от шофиране - отражение на визията на Lexus, че върховия лукс е и ще бъде реални преживявания.

Възоснова на тази идеология, LF-SA съчетава дръзка интерпретация на 'L-finesse' дизайнерската философия, без да губи и капка от истинското удоволствие от шофиране - съчетание, което ще разграничава и в бъдеще прогресивния лукс на Lexus.

Пресъздавайки духа на кратките уикенд приключения в ежедневното градско шофиране, LF-SA демонстрира, че дори и в бъдеще, водачите ще могат да се наслаждават на истинския лукс, който живота предлага, на перфектна свързаност, инфотейнмънт и безопасност.

Духът на приключенията е вдъхновил дори цветовата гама на концепцията; Звездно сивия външен цвят препраща към небесните експедиции, а интериора е отражение на природната красота при залез слънце.

ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Дизайнерите на Lexus са успяли да направят LF-SA 3,450мм дълъг, 1,700мм широк и 1,430мм висок. Компактните размери гарантират маневреност и пъргавина - най-необходимото за истински градски автомобил. Стайлинга е солиден и уверен.

По-високоразположените повърхности в LF-SA отразяват авантгардния, "Time in Design" стилистичен подход, който демонстрира многоличието на автомобила, погледнат от различни ъгли.

Ъгловатия дизайн на последната интерпретация на вретеновидната предна решетка, загатнат още в централно разположената емблема на Lexus, преминава от двуизмерна в модерна, триизмерна графика, поставяйки акцента върху предните калници и елегантно преливащата странична линия, която от своя страна подчертава обемните форми на автомобила.

Контрастът между вдлъбнати и изпъкнали повърхности по външните панели са допълнени от силно изразени нарези над калниците, особено отзад. Тези дизайнерски елементи правят дизайна изключителен, вдъхвайки динамика и устременост.

Формите на вретеновидната предна решетка видимо е повлияла двуредния дизайн на задната част, която включва традиционната за Lexus "L"-форма на стоповете. Други познати форми от дизайнерската философия на Lexus могат да бъдат забелязани почти навсякъде в автомобила, като най-ярък пример са предните LED дневни светлини, наподобяващи стрели.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Въпреки изключително компактните външни размери, концепцията LF-SA може да се похвали с изненадващо просторен интериор. Ключа към това усещане, според дизайнерите, е "игра със светлината". Най-отчетливо това личи в преливащия дизайн на таблото, което подчертава ширината в купето.

Често срещаната едноместна конфигурация на типичните малки градски автомобили е заменена от 2+2-местна, но тук с видим приоритет към водача. Шофьорската седалка е фиксирана - тук волана и педалите се местят, което променя установения ред шофьора да се наглася спрямо автомобила, а тъкмо обратното - автомобила спрямо шофьора.

Предната пътническа седалка се плъзга, услеснявайки подхода към задните две места.

Тази двойственост на функционалностите дава предимство на водача, допълнително подсилено от дизайна на интериора, пространството и използваните материали, които създават две отличителни, елипсовидни пространства.

"Инфотейнмънт системата включва холограмен дигитален дисплей, интегриран в таблото и широкоъгълен Head-Up дисплей."

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ