СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

LF-C2 ПРОТОТИП

СВЕТОВНАТА ПРЕМИЕРА НА 2+2-МЕСТНАТА РОУДСТЪР КОНЦЕПЦИЯ LEXUS LF-C2 ОГРЯВА АВТОМОБИЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЛОС АНДЖЕЛИС 2014

LF C2 cutout 960 001

Прекрасно слънце, топло време и виещи се планински пътища – перфектните условия за световния дебют на концепцията Lexus LF-C2 по време на Автомобилното изложение в Лос Анджелис 2014. LF-C2 е дизайнерско проучване под формата на 2+2-местен роудстър, който разкрива част от ключовите елементи в дизайна на бъдещите автомобили на Lexus – по-смели и по-авангардни. Концепцията представлява луксозен гранд турър – GT, вдъхновен от страстта на марката по истинското шофиране.

LF-C2 разкрива бъдещата дизайнерска линия на нашата марка“, заяви Джеф Брейкън, вице-президент и управляващ директор на Lexus US Group. „Тази концепция разкрива на потребителите огромната отдаденост на Lexus към емоционалните дизайни и страстта към незабравимото преживяване зад волана.“

СИЛНО ОФОРМЕНА 2 + 2 ОФОРМЛЕНИЕ

Концепцията представлява изключително стилно 2+2-местно купе, явно вдъхновено от изчистените и опростени спортни купета. Липсата на покрив позволява на водача и пасажерите да усетят вятъра в косите, докато се наслаждават на завидните възможности на автомобила по виещите се планински пътища. Като роудстър концепция, LF-C2 няма покрив под никаква форма.

Екстериора на LF-C2 е вдъхновен от разнообразните видове светлина, разливащи се по формите на автомобила. Дизайнерите са съчетали равни повърхности с ръбати форми и специфични извивки, които придават различни характери на концепцията, когато тя бива гледана от различни ъгли и под различна светлина. Това решение, в комбинация с многослойната боя на Lexus, създават впечатляваща и прогресивна интерпретация на луксозно GT без покрив.

ПРОЦЕС МНОГОПЛАСТОВА БОЯ

Брилянтния златисто-жълт цвят е постигнат чрез процеса на многослойно нанасяне на боята. Първият слой е грундиращ, последван от сребриста база, чисто покритие, след което се нанася жълтият цвят, който отразява блясъка на сребристия слой, за да придаде брилянтен отблясък. След това се нанася и последния, завършващ слой.

ИЗРАЗЯВАНЕ НА LEXUS

ФАСЦИЯТА НА LF-C2

LF C2 cutout 960 002

В ПРЕДНАТА ЧАСТ НА LF-C2 АКЦЕНТА ПАДА ВЪРХУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ВАРИАЦИЯ НА ОТЛИЧИТЕЛНАТА СПИРАЛОВИДНА ПРЕДНА РЕШЕТКА, ПОЗНАТА ОТ ТЕКУЩИТЕ МОДЕЛИ НА LEXUS.

В предната част на LF-C2 акцента пада върху експериментална вариация на отличителната спираловидна предна решетка, позната от текущите модели на Lexus. Новият дизайн разкрива изключителната висота на майсторска изработка и погледната от различни ъгли и под различна светлина, решетката придобива различни форми. Тя е разположена между триъгълни LED фарове и стандартните за всички спортни автомобили на Lexus LED дневни светлини. Характерната линия на автомобила преминава към наподобяващото стрела купе и завършва в скъсената задна част. Въздухозаборниците в предната броня отвеждат свеж въздух към спирачната система и оптимизират въздушните потоци около автомобила за максимален контрол при висока скорост.

Профилът на LF-C2 впечатлява с линията в предната част на автомобила, започваща от предната броня, минаваща през капака и преливаща в силно скосеното челно стъкло. Малки въздуховоди в страничните прагове отвеждат въздух към задните спирачки и под автомобила, осигурявайки въздух за дифузьора. Задната част на LF-C2 съчетава Lexus стопове с L-форма на светлините, ауспухова система с четири накрайника и впечатляващ дизайн на дифузьора. Агресивната визия на новата концепция е завършена с 20“ алуминиеви колела с пет лъча.

ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА
НА LF-C2

Отвътре LF-C2 приветства пасажерите с луксозен и просторен интериор, който безкомпромисно наподобява спортно-елегантния екстериор. Ярък пример за тази симбиоза е централната конзола на автомобила, която прелива директно от задния капак на автомобила през седалките до таблото.

Инструменталното табло е подчинено на функционалната простота чрез атрактивен, но все пак изчистен дизайн на уредите, централно разположен дисплей, който се контролира от системата Touch Pad и класически аналогов часовник, разположен между дизайнерските въздуховоди. Солидният, облечен в естествена кожа волан и отлятите спортни седалки допълнително подчертават спортната насоченост на автомобила.

Интериорните дизайнери на LF-C2 са постигнали перфектно балансирана между мощ и простота атмосфера, която е в хармония с нашите първични усещания. Бяло-сивите кожени повърхности са меки на допир, а по продължение на прозорците свети амбиентна LED светлина. Приветливата атмосфера в купето на LF-C2 е в пълен унисон с кабрио-духа на автомобила, а резултатът е грабващ дъха роудстър с огромна доза лукс от Lexus.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ