ОТВАРЯТ СЕ НОВИ ХОРИЗОНТИ

Компактният кросоувър Lexus UX прави своя дебют по време на Международното автомобилно изложение в Женева през 2018 година. С дръзкия си SUV дизайн и динамично хечбек управление, UX предлага свеж подход към луксозния начин на живот.

ПРЕМИЕРНО ВИДЕО НА UX

2018 lexus ux key features
 • SUV СТИЛ

  Стилният и отличителен дизайн на екстериора превръща UX в уникален в класа си, съчетавайки усещане за сигурност и пространство и въпреки това с компактен външен вид.

 • ШИРОК ОБЗОР

  Отвътре ориентираният към водача кокпит е съчетан с отлична видимост и висока позиция на седене.

 • ХЕЧБЕК УПРАВЛЕНИЕ

  UX е първият Lexus, проектиран на новата глобална архитектурна платформа GA-C, която предлага изключително голяма структурна здравина и най-ниския център на тежест в своя клас като предлага пъргаво управление, наподобяващо шофиране на хечбек.

 • ИНТЕРИОРЕН ЛУКС

  Отвътре е видимо качеството и японското занаятчийство на Lexus. UX предлага нови опции за тапицерия, вдъхновена от фин, японски хартиен десен, както и от традиционната тапицерия от кожа „сашико".

 • САМОЗАРЯДЕН ХИБРИД

  Ново, четвърто поколение самозареждащо се пълнохибридно задвижване се крие под капака на UX 250h, гарантираща по-висока ефективност и по-мощен електромотор. Подгответе се да предизвикате очакванията си за хибридно шофиране.

 • 2.0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ

  UX 200 се задвижва от нов 2.0-литров бензинов двигател с висока топлинна ефективност и нова Безстепенна автоматична трансмисия с директно превключване (Direct Shift-CVT).

 • ХИБРИД ИЛИ БЕНЗИН

  UX се предлага с две задвижващи системи: UX 250h предлага ново, четвърто поколение самозарядна хибридна система, а UX 200 се задижва от нов 2.0-литров бензинов двигател.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  ОТВЪД ТРАДИЦИОННИТЕ КРОСОУВЪР СТАНДАРТИ

  Предизвиквайки самата идея за кросоувър, изцяло новият Lexus UX съчетава дързък градски дизайн с неповторимо SUV излъчване. В профил купето е изваяно от чисти и динамични линии.

  Отпред отличителната, иконична решетка акцентира върху преплетени линии, които постепенно преливат навън от емблемата на Lexus, а тройните LED фарове интегрират дневни светлини с формата на върха на стрела.

  Те включват аеро елементи на задните стопове, които спомагат за стабилизирането на автомобила при страничен вятър и стъпаловидни уширители на калниците, които подобряват управлението при завиване.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ЯПОНСКОТО ЗАНАЯТЧИЙСТВО И ДИЗАЙН

  За изцяло новия кросоувър Lexus UX, творческият екип решава да премахне традиционните граници между дизайна на екстериора и интериора.

  От седалката на водача, където инструменталното табло визуално „продължава“ през предното стъкло към предния капак. Този интелигентен похват позволява на водача да усеща по-добре размера на автомобила, който, съчетан с най-добрата видимост за класа си, улеснява маневрирането в града.

  Концепцията продължава и с ръчно изработена тапицерия от кожа „сашико“, изработена от такуми майстори – техника за тъкане, използвана за по-голяма здравина на униформите за джудо и кендо. Освен това, една от опциите за тапицерия на UX е вдъхновена от фин хартиен десен, наречен „шоджи", използван за плъзгащите се врати, които често се срещат в японските домове.

 • 2018 lexus ux portrait seek new

  LEXUS UX

  ИЗЦЯЛО НОВИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАДВИЖВАНЕ И СИГУРНОСТ

  Lexus UX е разработен от белия лист с изцяло нова платформа и окачване, а високоякостното шаси и ниският му център на тежест го правят динамичен и забавен кросоувър за шофиране. Мощността се осигурява от избор между две съвременни задвижващи системи: UX 250h – самозаряден, пълен хибрид със задвижване на всички колела (AWD) или UX 200 с атмосферен, бензинов двигател, задвижващ предните колела.

  Моделът UX е оборудван с разнообразни иновативни технологии като система от 4 камери за 360-градусов обзор и световноизвестната аудиосистема Mark Levinson® Premium Surround. Моделът UX e оборудван стандартно със системата Lexus Safety System+. Тя включва Система, спомагаща избягването на сблъсък (Pre-Collision System) с разпознаване на пешеходци, Асистент за следене на пътната лента (Lane Keeping Assist) и Асистент за следване на пътната лентата (Lane Tracing Assist), Адаптивни дълги светлини (Adaptive High Beam) и Адаптивен автопилот (Dynamic Radar Cruise Control), който поддържа постоянна дистанция зад предходния автомобил.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВИЯ UX

Next steps