v11 2018 lexus ux hero

LEXUS UX

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА КОМПАКТНИЯ КРОСОУВЪР

Поздравете нашия нов компактен SUV

ОТВАРЯТ СЕ НОВИ ХОРИЗОНТИ

Компактният кросоувър Lexus UX прави своя дебют по време на Международното автомобилно изложение в Женева през 2018 година. С дръзкия си SUV дизайн и динамично хечбек управление, UX предлага свеж подход към луксозния начин на живот.

ПРЕМИЕРНО ВИДЕО НА UX

2018 lexus ux key features
 • SUV СТИЛ

  Стилният и отличителен дизайн на екстериора превръща UX в уникален в класа си, съчетавайки усещане за сигурност и пространство и въпреки това с компактен външен вид.

 • ШИРОК ОБЗОР

  Отвътре ориентираният към водача кокпит е съчетан с отлична видимост и висока позиция на седене.

 • ХЕЧБЕК УПРАВЛЕНИЕ

  UX е първият Lexus, проектиран на новата глобална архитектурна платформа GA-C, която предлага изключително голяма структурна здравина и най-ниския център на тежест в своя клас като предлага пъргаво управление, наподобяващо шофиране на хечбек.

 • ИНТЕРИОРЕН ЛУКС

  Отвътре е видимо качеството и японското занаятчийство на Lexus. UX предлага нови опции за тапицерия, вдъхновена от фин, японски хартиен десен, както и от традиционната тапицерия от кожа „сашико".

 • САМОЗАРЯДЕН ХИБРИД

  Ново, четвърто поколение самозареждащо се пълнохибридно задвижване се крие под капака на UX 250h, гарантираща по-висока ефективност и по-мощен електромотор. Подгответе се да предизвикате очакванията си за хибридно шофиране.

 • 2.0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ

  UX 200 се задвижва от нов 2.0-литров бензинов двигател с висока топлинна ефективност и нова Безстепенна автоматична трансмисия с директно превключване (Direct Shift-CVT).

 • ХИБРИД ИЛИ БЕНЗИН

  UX се предлага с две задвижващи системи: UX 250h предлага ново, четвърто поколение самозарядна хибридна система, а UX 200 се задижва от нов 2.0-литров бензинов двигател.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  ОТВЪД ТРАДИЦИОННИТЕ КРОСОУВЪР СТАНДАРТИ

  Предизвиквайки самата идея за кросоувър, изцяло новият Lexus UX съчетава дързък градски дизайн с неповторимо SUV излъчване. В профил купето е изваяно от чисти и динамични линии.

  Отпред отличителната, иконична решетка акцентира върху преплетени линии, които постепенно преливат навън от емблемата на Lexus, а тройните LED фарове интегрират дневни светлини с формата на върха на стрела.

  Те включват аеро елементи на задните стопове, които спомагат за стабилизирането на автомобила при страничен вятър и стъпаловидни уширители на калниците, които подобряват управлението при завиване.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ЯПОНСКОТО ЗАНАЯТЧИЙСТВО И ДИЗАЙН

  За изцяло новия кросоувър Lexus UX, творческият екип решава да премахне традиционните граници между дизайна на екстериора и интериора.

  От седалката на водача, където инструменталното табло визуално „продължава“ през предното стъкло към предния капак. Този интелигентен похват позволява на водача да усеща по-добре размера на автомобила, който, съчетан с най-добрата видимост за класа си, улеснява маневрирането в града.

  Концепцията продължава и с ръчно изработена тапицерия от кожа „сашико“, изработена от такуми майстори – техника за тъкане, използвана за по-голяма здравина на униформите за джудо и кендо. Освен това, една от опциите за тапицерия на UX е вдъхновена от фин хартиен десен, наречен „шоджи", използван за плъзгащите се врати, които често се срещат в японските домове.

 • 2018 lexus ux portrait seek new

  LEXUS UX

  ИЗЦЯЛО НОВИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАДВИЖВАНЕ И СИГУРНОСТ

  Lexus UX е разработен от белия лист с изцяло нова платформа и окачване, а високоякостното шаси и ниският му център на тежест го правят динамичен и забавен кросоувър за шофиране. Мощността се осигурява от избор между две съвременни задвижващи системи: UX 250h – самозаряден, пълен хибрид със задвижване на всички колела (AWD) или UX 200 с атмосферен, бензинов двигател, задвижващ предните колела.

  Моделът UX е оборудван с разнообразни иновативни технологии като система от 4 камери за 360-градусов обзор и световноизвестната аудиосистема Mark Levinson® Premium Surround. Моделът UX e оборудван стандартно със системата Lexus Safety System+. Тя включва Система, спомагаща избягването на сблъсък (Pre-Collision System) с разпознаване на пешеходци, Асистент за следене на пътната лента (Lane Keeping Assist) и Асистент за следване на пътната лентата (Lane Tracing Assist), Адаптивни дълги светлини (Adaptive High Beam) и Адаптивен автопилот (Dynamic Radar Cruise Control), който поддържа постоянна дистанция зад предходния автомобил.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НОВИЯ UX

Next steps