СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

RX 450h

ШОФИРАЙТЕ SUV, ГЕНЕРИРАЩ 313 К.С. РАФИНИРАНА МОЩ - БАЗА НА СРАВНЕНИЕ ЗА ПЪЛНОХИБРИДНА ДИНАМИКА.


CO2 емисии, комбиниран цикъл (г/км) 122
Комбиниран (л/100км) 5,3
Ускорение 0-100 км/ч (сек) 7,7
Максимална скорост (км/ч) 200

ДРЪЗКА ИЗТЪНЧЕНОСТ

ШОФИРАЙТЕ SUV, ГЕНЕРИРАЩ 313 К.С. ИЗТЪНЧЕНА МОЩ - БАЗА НА СРАВНЕНИЕ ЗА ПЪЛНОХИБРИДНА ДИНАМИКА.

Винаги иновативни, винаги пред останалите, през 1998г. Lexus пускат модела RX за масово производство – първият SUV, който представлява усъвършенстван луксозен седан. Отново нарушавайки общоприетото мислене, през 2004г. представихме първия в света луксозен хибрид – иноваторът RX 400h SUV.

Доказвайки нашата отдаденост в създаване на удивителното, сега представяме най-дръзкия Lexus, излизал някога от дизайнерските ни студиа - несравними нива на изтънчен лукс като стандарт.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА RX 450h

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ ПО-ДОБРЕ С RX 450h

В купето на RX 450h - Акценти

АКЦЕНТИ

Да притежаваш новия RX е специално преживяване. При първия допир с дръжките на вратите ще усетите традициите на японското гостоприемство ‘Omotenashi’. Преливащите се линии на купето ще ви обгърнат веднага, щом се настаните, с перфектно позициониран интерфейс за лесен достъп.

Централната конзола предизвиква възхищение - тук дървения елемент е лазерно гравиран от пиано подразделението на Yamaha, събуждайки приятна емоция далеч преди да бъде постгигнат изящния блясък от ръчното полиране. Пътниците отзад разполагат с достатъчно пространство за краката, настанени в разкошни кожени седалки с елекрическа настройка, докато се наслаждават на изпитаното удоволствие от премиум аудиосистемата Mark Levinson® с 15 говорителя.

Да шофирате RX 450h - Акценти

АКЦЕНТИ

Задвижван от най-новата Lexus Hybrid Drive система, пионерът RX 450h интелигентно съчетава 3.5-литров V6 бензинов двигател с два електромотора, предоставяйки непрекъсната мощност към всичките четири колела. Благодарение на едновременно използване на въртящия момент на електродвигателите ускорявате до 100 км/ч за 7,7 секунди, докато отделяте само 120 гр/км * CO2 емисии.

А за да шофирате в пълна тишина и спокойствие, при нулеви CO2 или NOx емисии, без да използвате бензин, изберете режим Electric Vehicle. Хибридната батерия на RX 450h не се нуждае от зареждане и заема минимално пространство. Резултатът - щедро багажно пространство.

* За оборудване Eco, с 18” алуминиеви колела

Безопасност в RX 450h - Акценти

АКЦЕНТИ

Lexus винаги са допринасяли за развитието на безопасността и технологиите по отношение на шофьорската позиция и са изпробвали всички нови модели с най-големия в света симулатор за шофиране. Позовавайки се на предимствата от нашето водещо проучване за предотвратяване на инциденти, сега новият RX е снабден с изключителната система за безопасност Lexus Safety System като стандартно оборудване.

Пакетът от активни системи за безопасност включва система за предотвратяване на челен удар (Pre-Crash System), която следи чрез сензори за вероятност от сблъсък, поява на пешеходци и при риск от катастрофа; асистент при напускане на пътна лента (Lane Keeping Assist), автоматични дълги светлини (Automatic High Beam) и адаптивна система за поддържане на постоянна скорост и постоянна дистанция до преходния автомобил (Adaptive Cruise Control).

Тройни LED Предни Фарове

ТРОЙНИ LED ПРЕДНИ ФАРОВЕ

Изтънчените фарове с L-образна форма използват един и същ LED светлинен източник за къси и дълги светлини. Светодиодните автоматични дневни светлини са подчертани от вградени светодиодни мигачи.

Съчетание от Кожа и Дърво

СЪЧЕТАНИЕ ОТ КОЖА И ДЪРВО

Съвършено изработения трилъчев волан, вдъхновен от този в нашия суперавтомобил LFA, предлага съчетание от кожа и дърво със специална секция за комфортно разположение на ръцете. Бутоните за управление са интегрирани за лесна употреба – аудио, телефон, мултиинформационен дисплей, Адаптивен круиз контрол и Асистент за поддържане на пътна лента (в зависимост от ниво на оборудване).

Лазерно Изрязани Дървени Вложки от Yamaha

ЛАЗЕРНО ИЗРЯЗАНИ ДЪРВЕНИ ВЛОЖКИ ОТ YAMAHA

Иновативната технология за лазерно изрязване се използва за поставяне на дърво в централната конзола и дръжките на вратите, а завършващия алуминиев елемент елегантно оформя краищата на детайла. Тези вложки са майсторски произведени от занаятчиите от пиано подразделението на Yamaha.

Система Pre-Crash Safety

СИСТЕМА PRE-CRASH SAFETY

Милиметров-вълнов радар и компютър в автомобила изчисляват евентуален риск от сблъсък. Ако системата прецени, че риска е висок, тя предупреждава водача чрез аудио и визуални сигнали в комбинация с прилагане на долълнително спирачно усилие. Ако сблъсъка е счетен за неизбежен, система автоматично прилага спирачно усилие и обтяга предните колани.

20“ Алуминиеви Колела

20“ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА

Добавете индивидуален елемент във вашия RX с новите колела с 5 лъча, които могат да бъдат поръчани в различни цветови комбинации на аксесоарните вложки.

Панорамен Покрив

ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

Величественият фабрично изработен панорамен покрив добавя към купето на RX чувство за свобода, допълнителна слънчева светлина и място за главата. Оборудван е с подвижна стъклена част отпред, за да пресъздаде истински открит таван. Електрически плъзгаемият таван се затъмнява, когато слънцето стане прекалено силно.

Интелигентни Паркинг Сензори

ИНТЕЛИГЕНТНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ

Паркинг сензорите на Lexus не служат само за разпознаване на препятствия пред автомобила. Освен тази функция, те намаляват скоростта и предупреждават водача да спре. А ако системата изчисли, че сблъсъка е неизбежен, сама спира RX на място.

Изключителна Аеродинамика

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА АЕРОДИНАМИКА

Отличните аеродинамични характеристики на RX се дължат на почти равния под и заден спойлер. За да се намали коефицента на въздушно съпротивление, инженерите на Lexus са оптимизирали дизайна на страничните огледала, добавяйки аеро елементи на ключови места в автомобила. Те не само подпомагат стабилността и управлението, но подобряват и разхода на гориво и намаляват шума от вятър.

5-Звезден Рейтинг За Безопасност

5-ЗВЕЗДЕН РЕЙТИНГ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Новият RX е един от най-безопасните автомобили в категорията си, отличен с максималните 5 звезди за безопасност от престижното жури на Euro NCAP 2015. Освен това, той отбеляза най-високия резултат в сегмента на големите SUV автомобили по безопасност за пешеходци.

Автоматично Задвижване на Четирите Колела / E-Four

АВТОМАТИЧНО ЗАДВИЖВАНЕ НА ЧЕТИРИТЕ КОЛЕЛА / E-FOUR

RX 450h AWD разполага с E-FOUR система, която осигурява безкомпромисна динамика и уверено ускорение при тежък терен. Иновативното E-FOUR задвижване управлява и допълнителен електромотор (50 кВ) на задния мост, който отдава въртящ момент при необходимост.

Голям Head-Up Дисплей

ГОЛЯМ HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

Основната информация за автомобила се прожектира на челното стъкло. Най-големия Head-up дисплей, който е поставян в Lexus (240мм х 90мм), позволява да получавате информация като навигационни напътствия или контролиране на аудиосистемата без да се налага да местите погледа от пътя.

Селектор за Избор на Режим на Шофиране

СЕЛЕКТОР ЗА ИЗБОР НА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ

Разположен в централната конзола, въртящия се селектор за избор на режим на шофиране позволява да избирате между ECO, NORMAL, SPORT S или SPORT S+, което оптимизира ефективността, динамика и изискаността на автомобила. За първи път водачите на RX 450h могат да настроят работата на двигателя, хибридната система, шасито и климатичната система.

Система за следене на преминаващия зад автомобила трафик и Автоматично спиране

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПРЕМИНАВАЩИЯ ЗАД АВТОМОБИЛА ТРАФИК И АВТОМАТИЧНО СПИРАНЕ

Системата за следене на мъртвата точка прави излизането на заден ход от натоварен паркинг лесно, разпознавайки приближаващи автомобили. Ако рискът от инцидент е голям, системата автоматично прилага спирачно усилие, за да предотврати или намали последствията от удар.

По-Здраво Шаси, По-Добро Управление

ПО-ЗДРАВО ШАСИ, ПО-ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ

Последния RX е впечатляващо прецизен и предлага отлична обратна връзка благодарение на по-усиленото шаси, подобрено предно окачване и нова технология на кормилното управление. Авангардната технология за лазерно заваряване в комбинация с лепене със структурно лепило дава изключителна здравина, която в резултат дава на водача отлично управление при високи скорости.

Climate Concierge / Nanoe® Технология

CLIMATE CONCIERGE / NANOE® ТЕХНОЛОГИЯ

Изключителната ‘Climate Concierge’ система, която постоянно следи температурата извън и вътре в купето, автоматично управлява климатизацията на купето, седалките и волана. Инфрачервени сензори следят температурата на пътниците на предните и задните седалки, настройвайки температурата на въздуха и подгряването/охлаждането на седалките. В допълнение, спечелилата множество награди nanoe® технология отдава микроскопични частици с отрицателен заряд в купето, за да пречисти въздуха и освежи седалките. Освен това тя има приятен овлажняващ ефект за вашата кожа и коса.

LED Задни Светлини

LED ЗАДНИ СВЕТЛИНИ

Могъщите LED светодиодни фарове с L-образна форма сякаш създават линия от кристали, започваща от задните ъгли на RX към центъра на багажника. Тези изключително широки задни светлини със спиращи дъха LED светодиодни мигачи придават дръзка визия на автомобила.

Кожен Волан

КОЖЕН ВОЛАН

Трилъчевия, тапициран с кожа и отопляем волан разполага със специална секция за комфортно разположение на ръцете и оптимален размер. Бутоните за управление са интегрирани за лесна употреба – аудио, телефон, мултиинформационен дисплей, Адаптивен круиз контрол и Асистент за поддържане на пътна лента (в зависимост от ниво на оборудване).

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

Премиум сърраунд системата Mark Levinson® с 15 високоговорителя и GreenEdge™ технология е създадена специално за акустичните специфики на RX. Тя предоставя несравним 7.1-канален дигитален сърраунд, подобен на домашно кино с помощта на системата Clari-Fi™, която възстановява аудиосигнали, загубени при дигитална MP3 компресия.

Адаптивен Автопилот

АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ

За по-спокойно шофиране, Адаптивния автопилот поддържа зададена дистанция между новия RX 450h и автомобила отпред, дори той да не поддържа постоянна скорост.

Адаптивно Променливо Окачване

АДАПТИВНО ПРОМЕНЛИВО ОКАЧВАНЕ

За по-завладяващо шофиране, RX предлага Адаптивно променливо окачване, което интелигентно управлява работата на амортисьорите на всички четири колела. Това не само осигурява изключителен комфорт на всички пътници в купето, но и гарантира отлична стабилност на автомобила.

Адаптивни Дълги Светлини

АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Адаптивните дълги LED светлини предотвратява ситуации, в които RX заслепява останалите участници в движениет. Общо 11 отделни светодиода във всеки фар се включват и изключват за максимално прецизен контрол на осветените зони.

Активен Асистент за Следване на Пътна Лента

АКТИВЕН АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДВАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА

Активният асистент за следване на пътна лента (A-LKA) използва камера в челното стъкло, за да следи позицията на автомобила в лентата. Ако той започне на излиза от нея, A-LKA активира аудиосигнал и извършва спомагателни действия във волана.

LED Интериорно Осветление

LED ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Интериорните LED светлини осветяват вратите, уредите, пространството за крака и други области на купето, за да създадат релаксираща и изискана атмосфера при шофиране през нощта. Степента на осветяване е настроена така, че да не пречи на видимостта през нощта.

Система за Следене на Мъртвата Точка

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

Радарни устройства, вградени в задната броня, разпознават автомобили в съседни ленти, които се движат в мъртвата точка на водача. Ако водачът предприеме смяна на лента и друг автомобил седи в мъртвата точка, системата активира визуален сигнал в съответното огледало за обратно виждане.

10 Въздушни Възглавници

10 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

Всички модификации на RX са оборудвани с 10 въздушни възглавници и предобтегачи на предпазните колани. При сблъсък, сензорите, които следят интензитета на удар, активират предните двустепенни въздушни възглавници и страничните въздушни възглавници. Пътниците на предните места разполагат и с въздушни възглавници за колената, а страничните въздушни завеси се отварят по цялото продължение на автомобила.

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма допълнително оборудване, което да отговаря на вашето търсене. Моля, разширете обхвата на търсенето.

rx quote 200x200 white

“ОСНОВАВАЙКИ СЕ НА ПИОНЕРСКИ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ПРЕДИШНИ ПОКОЛЕНИЯ RX, НИЕ УСПЯХМЕ ДА ПРЕДИЗВИКАМЕ ГРАНИЦИТЕ НА ДРЪЗКИЯ И ТРАДИЦИОНЕН ДИЗАЙН С ИЗЦЯЛО НОВИЯ LEXUS RX.”

Takayuki Katsuda, главен инженер на RX

RX 450h F SPORT

rx fsport 450h

СПИРАЩ ДЪХА ДИЗАЙН

RC 450h F SPORT съчетава смел дизайн с ексклузивно управление, настроено от екипа, отговорен за създаването на легендарния суперавтомобил LFA и F Performance моделите,, както и RC F и GS F. Резултатът ще накара вашият пулс да започне да препуска. Екстериорните подобрения включват по-голяма предна решетка с 'L-mesh' вложки, въздуховоди за охлаждане на спирачките и аеродинамични елементи за по-добро притискане.

Отвътре, в спортно ориентираният кокпит ще бъдете перфектно свързани с вашият F SPORT. Ръчно ушитите спортни седалки ви обгръщат от бедрата до раменете, а ергономичният спортен волан и спортните педали от полиран алуминий дават неповторимо усещане и обратна връзка от пътя пред вас.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ