СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

NX 300h

ОТКРИЙТЕ ИЗУМИТЕЛНИЯ УРБАНИСТИЧЕН ДИЗАЙН, СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ LEXUS HYBRID DRIVE И ДИНАМИЧНИЯ F SPORT МОДЕЛ


Максимална мощност (к.с.) 197
CO2 емисии, комбиниран цикъл (г/км) 117
Комбиниран разход (л/100км) 5,1
Ускорение 0-100 км/ч (сек) 9,3
Максимална скорост (км/ч) 180

ОТ 82 950,00 лв

ПОРАЗЯВАЩИ ПЕРСПЕКТИВИ

ОТКРИЙТЕ ИЗУМИТЕЛНИЯ УРБАНИСТИЧЕН ДИЗАЙН, СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ LEXUS HYBRID DRIVE И ДИНАМИЧЕН F SPORT МОДЕЛ

Създаден да се отличава в града, изцяло новият кросоувър NX 300h предлага гъвкаво пространство и несравним комфорт за пет души заедно с техния багаж. Задвижван от последното поколение пълнохибридна система, този поразяващ Lexus предлага плавно и лесно управление в съчетание с впечатляващи екологични показатели.

Интуитивните технологии на Lexus включват Touch Pad, 360-градусов обзор от птичи поглед и система Pre-Crash Safety. За по-динамично преживяване зад волана, новият NX 300h F SPORT разполага с адаптивно променливо окачване, 18" алуминиеви колела, F SPORT волан и спортни седалки, тапицирани с перфорирана кожа.

nx 300h takeaki kato

NX 300h БЕ ПРОЕКТИРАН ОТ САМОТО НАЧАЛО КАТО ТОЛКОВА ИЗУМИТЕЛЕН И РАЗЛИЧЕН КРОСОУВЪР, ЧЕ ВЕДНАГА ДА ПОИСКАТЕ ДА ГО ШОФИРАТЕ.

Такеаки Като, Главният инженер на NX 300h

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С NX 300h

Да шофираш NX 300h - Акцентите

АКЦЕНТИТЕ

Изумителният нов NX 300h разполага със солидна стойка, смела вретеновидна предна решетка и изискани предни и задни светлини. Колкото автомобил, толкова и модерно изкуство, новият NX 300h отказва да остане незабелязан. За да създадат неговите агресивни, но и плавно изваяни линии, дизайнерите на Lexus черпиха вдъхновение от първичната красота на топящия се метал. Доближете NX и дръжките на вратите ще ви посрещнат с деликатна светлина, акцентирайки върху динамичен страничен силует, наподобяващ купе. Отпред тройните LED проекторни светлини и LED дневни светлини във формата на стрели завършват неповторимата аура на Lexus. Отзад, наподобяващите скъпоценни камъни стоп светлини излъчват нашата "L" емлема.

Новият NX 300h разполага със 197 к.с. изискана, хибридна мощ. Изумително, но комбинираният разход на гориво на този мощен кросоувър е само 5.1 л/100км, а CO2 емисиите - само 117 г/км.

В купето на NX 300h - Акценти

АКЦЕНТИТЕ

Разположени високо над градския трафик, вие ще имате възможността да се насладите на удивителните градски пейзажи, релаксирайки в разкошно ушитите и удобни кожени седалки. Грижата за свежестта на въздуха при всякакви метеорологични условия са поверени на системата S-Flow, която контролира обдухването само на седалките, които са заети, а при режим ECO, подгряването следва енергийно ефективни процеси, които затоплят вас и пътниците в студените сутрини. За лесното маневриране се грижи 360-градусовия обзор на автомобила от птичи поглед, изобразен на монитора в автомобила чрез 4 дискретно поставени камери, намиращи се в предната броня, страничните огледала (камерите работят и при сгънати огледала) и задната врата.

С новия NX 300h имате възможността да избирате измежду най-авангардните мултимедийни технологии. Те включват премиум навигационната система Lexus и Lexus Connected Services като Google Street View®. Могат дори да калкулират най-екологичния маршрут до желаната от вас точка.

Безопасността в NX 300h - Акценти

АКЦЕНТИТЕ

Новият NX 300h е проектиран да намали умората на водачите. Системата Lane Departure Alert сигнализира при напускане на лентата на движение, а автоматичните дълги светлини превключват на къси веднага, щом се наложи. За отбягване на опасностите се грижи системата Pre-Crash Safety, която използва милиметров радар за засичане на чужди обекти и при нужда прилага спирачно усилие в комбинация с обтягане на коланите. И накрая, в случай на сблъсък, всички пътници са предпазени от здравата, предпазна пътническа клетка и 8 въздушни възглавници.

Избор на режим на шофиране

ИЗБОР НА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ

Забавният и лесен за управление кросоувър разполага със селектор за избор на режим на шофиране, който позволява прецизна настройка динамиката на NX 300h спрямо настроението ви. Режимите варират от ECO до SPORT S+, а в тежък трафик бихте могли да превключите на режим EV (електрически автомобил), за да се придвижвате при нулев разход на гориво и без отделяне на вредни емисии. Изключително твърдата каросерия и адаптивното променливо окачване гарантират плавен и прецизен контрол, а E-FOUR системата за задвижване на четирите колела прави управлението на автомобила по хлъзгави повърхности по-сигурно.

Майсторска изработка

МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

С изваяните на ръка дървени вложки "shimamoku" и изящно обшитата кожена тапицерия, новият NX 300h пренаписва стандартите в сегмента на кросоувърите. Изработен в специално обезпрашените камери в завода Киушу, майсторите-бояджии преминават през специални вакуум-камери, за да премахнат и най-дребната прашинка от облеклото и косата си, а водното огледало, наречено "Ниагара", намалява риска от наличието на прахови частици допълнително. Безупречната изработка на боята се постига чрез обработване на всеки новонанесен слой на ръка (изключително времеемък процес, който обикновено се прилага при изработка на силно лимитирани серии автомобили). Най-накрая, преди доставяне на автомобила, всеки NX преминава през 30-километров тест-драйв.

EURO NCAP – 5 звезди

EURO NCAP 5 звезди

Lexus NX 300h бе отличен с престижните 5 звезди на EURO NCAP. Всеки един от резултатите в отделните категории бе значително над минимума за постигане на 5 звезди, което нареди новият Lexus сред най-безопасните автомобили в сегмента.

Тестовете обхващат четири основни категории – Защита за възрастни, Защита за деца, Защитa за пешеходци и от 2009 – Системи за безопасност. Последната включва системи за предотвратяване или смекчаване на травми като Автономно прилагане на спирачно усилие, Електронна система за стабилност и ограничител на скоростта.

Lexus NX 300h постигна 82% при Защитата за възрастни, 82% при Защита за деца, 69% при Защита за пешеходци и 71% в категорията „Системи за безопасност“.

Интериорен Лукс

ЛУКСОЗЕН ИНТЕРИОР

Разкошните предни седалки заимстват технологията за "вътрешно запълване на седалките", въведена при всички F SPORT модели на марката. Тoзи вдъхновен от моторните спортове метод осигурява повече комфорт и странична опора в сравнение със стандартното изработване на седалки.

В допълнение към охолното пространство за краката отпред и отзад, предните седалки са с електрическо регулиране в осем посоки, а за максимален комфорт се предлагат и опциите лумбална опора и памет.

Формата на опорите и тяхната твърдост са внимателно оптимизирани така, че да разпределят равномерно напрежението в зоната на бедрата. Допълнителен комфорт внася и удължения ход на седалките, специално създаден за по-издължената физика на Европейците.

Практичното сгъване на облегалките в съотношение 60:40 е стандартно за всички нива на оборудване на NX 300h, което позволява лесно товарене на дълги предмети като пистови колела и сърфове. При сгъване на всички седалки се открива и щедро пространство за много обемисти предмети.

Може да поръчате и ниво с напълно електрическо управление на сгъването, чийто бутони са разположени на удобно място. В допълнение пасажерите на задната седалка могат да регулират наклона на седалката от бутоните за максимален комфорт.

Предпазна клетка за пътници / 8 въздушни възглавници

ПРЕДПАЗНА КЛЕТКА ЗА ПАСАЖЕРИТЕ / 8 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

В допълнение към изключително здравата предпазна клетка за пасажерите, сигурността на пътниците е допълнена и от 8 въздушни възглавници. Шофьорът и пътникът до него са защитени чрез двустепенни предни въздушни възглавници, включително странични и за колената. Въздушните възглавници тип "Завеса" осигуряват цялата странична дължина на автомобила от двете страни. Всички предпазни колани, с изключение на задния централен колан, са оборудвани с предобтегачи. Това изключително ниво на безопасност е стандартно за NX 300h.

Предните седалки са проектирани да намалят максимално травмите, които могат да се получат при камшичен удар. Високоякостната конструкция на седалките позволява тялото на пасажера да "потъне" в седалката, докато подглавника ефективно поема движението на главата.

Динамика на Шофиране

ДИНАМИКА НА ШОФИРАНЕ

За да гарантира прецизно и приятно управление по всякакъв вид пътища, новият NX 300h бе разработен в най-модерният в света симулатор за тестове на автомобили, след което бе управляван стотици хиляди километри през най-предизвикателните Арктични и пустинни условия.

С изцяло новоразработените каросерия, окачване и управление, новият NX 300h е впечатляващо плавен и изискан за шофиране. Авангардната лазерна технология за заваряване в комбинация с лепене на отделните елементи на каросерията правят NX 300h изключително здрав и устойчив. Методиката на конструиране е създала един кросоувър с изключително твърда каросерия, който възнаграждава шофьора с рафинирано поведение на пътя. Оборудван с компатно McPherson окачване отпред и двойни носачи на задния мост, NX предлага директно и сигурно управление в завои като на луксозен седан и превъзходна стабилност при движение направо. За по-спортно шофиране, NX може да бъде оборудван с адаптивно променливо окачване, което интелигентно управлява характеристиките на амортисьорите на четирите колела поотделно. Това не само значително подобрява комфорта, но и стабилността.

Авангардни технологии

АВАНГАРДНИ ТЕХНОЛОГИИ

Доближете се до NX 300h с ключа в себе си и той ще ви посрещне топло с елегантно LED осветяване на четирите дръжки на вратите, които ще се отключат при докосване. Изящните предни дръжки нямат външен отвор за ключ - за първи път в света.

В купето на NX 300h ще откриете множество интуитивни технологии, които улесняват ежедневието ви: интелигентни сензорни светлини, които се активират при докосване, за да не се налага да търсите копчетата в тъмното или задната врата, която запомня височината, до която я отваряте обикновено. Великолепната изработка на майсторите "Takumi" включва централна конзола, вдъхновена от вретеновидната предна решетка, а елегантно разположеният в нея аналогов часовник с амбиентно LED осветление допринася за луксозното усещане в купето. Изключително удобните предни седалки с настройки в 8 посоки предлагат отопление и вентилация, а облегалките на задните седалки могат да се сгъват електрически в съотношение 60:40, за да осигурят място за сноуборд или ски екипировка.

Pre-Crash Safety / Адаптивен Круиз Контрол

PRE-CRASH SAFETY / АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

Система Pre-Crash Safety: Милиметровия радар и бордовият компютър изчисляват рисковете от сблъсък. Ако алгоритмите посочат, че рискът е висок, състемата известява шофьора с аудио и визуални сигнали, съчетани с допълнително спирачно усилие. В случай, че ударът е неизбежен, спирачното усилие се увеличава максимално, а предобтегачите затягат предните колани.

За да намали умората при водачите, Адаптивният круиз контрол (ACC) поддържа предварително зададената дистанция между NX 300h и автомобила отпред, дори при променяща се скорост или пълно спиране. Когато пътят е чист, ACC автоматично ускорява до зададената скорост.

360-градусов обзор от птичи поглед

360-ГРАДУСОВ ОБЗОР ОТ ПТИЧИ ПОГЛЕД

За по-лесно маневриране в ограничено пространство, четирите камери на NX осигуряват 360-градусов обзор около автомобила. За първи път в сериен Lexus, мониторът осигурява виртуален 3D обзор от птичи поглед, който допълнително улеснява паркирането и маневрирането в градски условия.

S-Flow Климатична система

S-Flow Климатична система

Мощната двузонова климатична система е с висока енергийна ефективност благодарение на S-Flow технологията, която интелигентно климатизира само заетите седалки.

Кожената тапицерия е съчетана с отопление или вентилация на предните седалки. Това е финален щрих към лукса в новия NX, особено в неблагоприятни климатични условия.

За допълнителен комфорт в хладно време, воланът разполага с функция отопление. Тя се активира от бутон и се изключва автоматично при достигане на предварително зададен период от време.

Система Lane Departure Alert / Автоматични дълги светлини

СИСТЕМА LANE DEPARTURE ALERT / АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Lane Departure Alert: тази иновативна технология следи чрез камера маркировката на избраната от водача пътна лента. При риск автомобилът да напусне пътната лента, системата предупреждава водача звуково и визуално.

През нощта, системата за автоматичните дълги светлини използва информация от камера, разположена зад огледалото за обратно виждане, която дава сигнал за превключване към къси светлини в случай, че засече светлини от насрещен или изпреварващ автомобил. Това намалява шанса от нежелано заслепяване, ако забравите да превключите от дълги на къси светлини.

Lexus Hybrid Drive

LEXUS HYBRID DRIVE

Оборудван с последното поколение Lexus Hybrid Drive, което неусетно съчетава мощта на 2.5-литров бензинов двигател и електромотор(и) - NX е удивително плавен, тих и лесен за управление. Въпреки пъргавото задвижване, разходът на гориво е само 5.0 л/100км*, което е изключително постижение за кросоувър от този клас. Системата за регенеративно спиране изключва необходимостта от зареждане, а благодарение на лидерството в хибридните технологии, NX 300h е с впечатляващо ниски разходи за експлоатация.
*За NX 300h FWD Ниво Eco.

СТАРТИРАНЕ, ПОТЕГЛЯНЕ

При потегляне, мощните преден и заден електромотори самостоятелно задвижват NX 300h до скорости от 65 км/ч, като електроенергията се осигурява от хибридната батерия. В този момент автомобилът е абсолютно безшумен, не използва гориво и не отделя вредни емисии.

НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ НА ШОФИРАНЕ

При шофиране със скорост над 65 км/ч високоефективният и ултра-плавен бензинов двигател, работещ на цикъла на Аткинсън, се включва в задвижването почти безшумно, а в същото време електромоторите продължават да подпомагат движението на автомобила. Чрез прецизно разпределение на енергията от двата източника, NX 300h осигурява изключителен комфорт на шофиране, съчетан с нисък разход и минимално отделяне на вредни емисии.

МАКСИМАЛНО УСКОРЕНИЕ

При максимално натиснат педал на газта електромоторите мигновено започват да подпомагат бензиновия двигател. Това осигурява огромен въртящ момент към задвижващите колела и съответно изключително бързо линейно ускорение.

ДВИЖЕНИЕ ПО ИНЕРЦИЯ, СПИРАНЕ, СЪСТОЯНИЕ НА ПОКОЙ

Когато се движите по инерция или се спускате по хълм, хибридната система изключва двигателя, за да пести гориво. Освен това системата регенерира част от кинетичната енергия на автомобила, превръща я в електроенергия и я съхранява в хибридната батерия. Това е една от причините никога да не Ви се налага сами да зареждате пълните хибриди на Lexus.

Премиум аудиосистема Mark Levinson®

ПРЕМИУМ АУДИОСИСТЕМА MARK LEVINSON®

Аудиосистемата Mark Levinson® Premium Surround с 14 високоговорителя и GreenEdge™ технология е специално адаптирана спрямо акустичните характеристики на NX 300h. Тя генерира несравним 7.1-канален дигитален сърраунд звук с качеството на домашно кино, допълнено от технологията Clari-Fi™, която възстановява изгубената аудио информация при дигиталната копресия до MP3 формат.

Ювелирна изработка на тройните ‘L’ LED предни светлини

ЮВЕЛИРНА ИЗРАБОТКА НА ТРОЙНИТЕ LED ФАРОВЕ

Тройните LED фарове, които наподобяват скъпоценни камъни, използват един и същи LED източник на светлина за къси и дълги светлини. Като екслузивно оборудване за нива F SPORT и Luxury, фаровете допълват впечатляващата аура на дневните LED светлини.

Стоповете на NX съчетават елегантни LED светлини в на формата на "L" без видимо разстояние между задната врата и колони, а технологията за плътно отливане на стъклото придава кристален вид и отблясък.

LED фаровете за мъгла с иновативна функция за динамично осветяване в завои са в пълен унисон с вретеновидната решетка и LED дневните светлини. Освен приноса за изключителната визия, те намаляват и общата енергийна консумация на автомобила.

E-Four

E-FOUR

За моделите NX 300h със задвижване на четирите колела, системата E-FOUR гарантира съвършена динамика и максимално сцепление по хлъзгави и неравни терени. Иновативното E-FOUR задвижване разполага с допълнителен електромотор с 68 к.с. на задната ос, който мигновено доставя 139 Нм към двете задни колела при нужда.

Touch Pad

TOUCH PAD / МУЛТИМЕДИЯ

Независимо от това колко е натоварено ежедневието ви, вие ще бъдете винаги информирани и ще прекарате добре в новият NX 300h. Например иновативната технология на безжичното зарядно устройство за мобилни телефони в централния подлакътник. Или интуитивната Touch Pad технология на управление, която гарантира съвършено и бързо управление на премиум навигационната система Lexus и услугите Connected Services. Последната предлага и опции като Online Search, Google Street View®, Panoramio® или Connected Traffic. А можете просто да прелистите плейлистите и да изберете любимата си музика, която желаете да бъде възпроизведена от аудиосистемата Mark Levinson® Premium Surround.

Контрол на сцеплението / Контрол на стабилността на автомобила

КОНТРОЛ НА СЦЕПЛЕНИЕТО / КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА НА АВТОМОБИЛА

Системата за контрол на сцеплението увеличава възможностите на NX 300h при потегляне и ускорение по неравни и хлъзгави повърхности. При превъртане на колелата системата подава корекции във въртящия момент, за да запази максимално сцепление с настилката.

Системата за контрол на стабилността на автомобила предотвратява загубата на управление над автомобила, особено при навлизане в завои с висока скорост или при вероятност от поднасяне. Стабилността е подсигурена от селективно активиране на спирачната систама и/или намаляване на подаването на въртящ момент.

LED задни светлини

LED ЗАДНИ СВЕТЛИНИ

Задните светлини съчетават елегантните L-образни отличителни форми на Lexus без видим луфт помежду им. Технологията за отливане на фар с по-голяма дебелина придава кристален вид и внушително присъствие, когато не е осветен.

18” Алуминиеви Колела

18“ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА

Стандартно оборудване за нива Business, Executive и Executive Plus, този преплен във формата U дизайн на лъчите създава агресивен и отличителен профил, а гумите с размер 225/60 R18 завършват смелата и спортна визия на автомобила.

Система за следене на пространството зад автомобила

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО ЗАД АВТОМОБИЛА

При изкарване на автомобила на заден ход, например от натоварен паркинг, системата за следене на пространството зад автомобила (RCTA) работи, използвайки сензорите на Системата за следене на мъртвата точка на автомобила и разпознава приближаващи автомобили, които са трудни за локализиране от водача. Когато засече такъв автомобил, системата предупреждава водача с аудио и визуален сигнал.

Осветление „Добре дошъл“

ОСВЕТЛЕНИЕ „ДОБРЕ ДОШЪЛ“

Приближавайки NX с ключ в джоба или чантата си, амбиентно осветление ще освети зоната около автомобила и дръжките.

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма допълнително оборудване, което да отговаря на вашето търсене. Моля, разширете обхвата на търсенето.

NX Limited Edition

NX SportEdition EU Cutout

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ОРИЕНТИРАН КЪМ ВОДАЧА КОКПИТ
И СВЕТОВНО ПРИЗНАТАТА LEXUS ИЗТЪНЧЕНОСТ

Задвижван от Lexus Hybrid Drive, привличащия погледи автомобил е изящно завършен от майсторите-занаятчии "Takumi". Комфортния интериор включва вдъхновената от вретеновидната предна решетка централна конзола, аналогов часовник, елегантно амбиентно осветление и модерна навигационна система Lexus.

Отвън, стилните 18" черни алуминиеви колела в комбинация с поразяващия кросоувър дизайн със сигурност привличат внимание.

NX300h SportEdition Features AlloyWheels 300x220 1

18" АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА

Тези стилни и решени в черно колела са стандартно оборудване, осигуряващо изтънчен спортен вид на автомобила.

NX300h SportEdition Features WelcomeIllumination

АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ ЗА ПОСРЕЩАНЕ

Елегантно осветление, подчертаващо дръжките на вратите, когато наближавате автомобила, ще ви посреща всеки път, в който доближите автомобила с ключ в джоба или чантата си.

NX300h SportEdition Features PanoramicRoof

ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

Наличен като допълнително оборудване, огромният стъклен панорамен покрив осигурява допълнителен простор

NX300h SportEdition Features LexusNavigation

LEXUS НАВИГАЦИЯ

NX 300h Limited Edition може да бъде поръчан с опционалната Навигационна система Lexus, Тя е бърза, лесна за управление и предлага множество варианти за картографиране.

NX300h SportEdition Features HeatedSeats

СЕДАЛКИ С ОТОПЛЕНИЕ

В комбинация с тапицерията Tahara, NX 300h Limited Edition разполага с отопление на предните седалки, допринасяйки за комфорта в онези студени зимни условия.

NX300h SportEdition Features LEDLight

LED ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ

LED къси и халогенни дълги светлини, подчертани от оформени във формата на L дневни светлини, са стандартно оборудване за подобрена видимост.

NX 300h F SPORT

nx 300h fsport

СПИРАЩ ДЪХА ДИЗАЙН

NX 300h F SPORT съчетава смел дизайн с ексклузивно управление, настроено от екипа, отговорен за създаването на легендарния суперавтомобил LFA и F Performance моделите,, както и RC F и GS F. Резултатът ще накара вашият пулс да започне да препуска. Екстериорните подобрения включват по-голяма предна решетка с 'L-mesh' вложки, въздуховоди за охлаждане на спирачките и аеродинамични елементи за по-добро притискане.

Отвътре, в спортно ориентираният кокпит ще бъдете перфектно свързани с вашият F SPORT. Ръчно ушитите спортни седалки ви обгръщат от бедрата до раменете, а ергономичният спортен волан и спортните педали от полиран алуминий дават неповторимо усещане и обратна връзка от пътя пред вас.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ