СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

NX 200t

УДИВИТЕЛНИЯТ УРБАНИСТИЧЕН ДИЗАЙН НА НОВИЯТ NX


Максимална мощност (к.с.) 238
CO2 емисии, комбиниран цикъл (г/км) 178
Комбиниран разход (л/100км) 7,7
Ускорение 0-100 км/ч (сек) 7,3
Максимална скорост (км/ч) 200

ОТ 82 950,00 лв

УДИВИТЕЛНИЯТ УРБАНИСТИЧЕН ДИЗАЙН НА НОВИЯТ NX

ОТКРИЙТЕ НЕПОДПРАВЕНОТО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО НА ТУРБО ДВИГАТЕЛ С ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДAВКИТЕ ОТ ВОЛАНА.

Задвижван от изцяло новият 2.0-литров бензинов двигател с 238 турбо-конски сили, NX 200t значително повишава удоволствието от шофиране на кросоувър. Оборудван с два ауспухови накрайника от всяка страна, вдъхновени от най-високия клас мотоциклети. Перата за смяна на предавките от волана доставят мигновено ускорение, динамично управление и осигуряват директен контрол върху ултра-бързата 6-степенна автоматична скоростна кутия.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА АВТОМОБИЛА

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С LEXUS NX 200t ОТБЛИЗО

Да шофирате NX 200t - Акценти

АКЦЕНТИ

Изумителният нов NX 200t демонстрира масивна визия, смела вретеновидна предна решетка и изискани предни и задни светлини. Колкото автомобил, толкова и модерно изкуство, новият NX 200t отказва да остане незабелязан. За да създадат неговите агресивни, но и плавно изваяни линии, дизайнерите на Lexus черпиха вдъхновение от първичната красота на топящия се метал. Доближете NX и дръжките на вратите ще ви посрещнат с деликатна светлина, акцентирайки върху динамичната странична линия, наподобяваща купе-автомобил. Отпред тройните LED проекторни светлини и LED дневни светлини във формата на стрели ще ви демонстрират отличителната аура на Lexus. Отзад, наподобяващите скъпоценни камъни задни стоп светлини обрисуват нашата "L" емлема.

Задвижван от изцяло новият 2.0-литров бензинов двигател с 238 турбо-конски сили, NX 200t значително повишава удоволствието от шофиране на кросоувър. Оборудван с два ауспухови накрайника от всяка страна, вдъхновени от най-високия клас мотоциклети. Перата за смяна на предавките от волана доставят мигновено ускорение, динамично управление и осигуряват директен контрол върху ултра-бързата 6-степенна автоматична скоростна кутия.

В купето на NX 200t - Акценти

АКЦЕНТИ

Разположени високо над трафика, вие ще имате възможността да се насладите на удивителните градски пейзажи, релаксирайки в разкошно ушитите и удобни кожени седалки на NX 200t. Грижите за свежестта на въздуха във всякакви метеорологични условия са поверени на системата S-Flow, която контролира обдухването само на седалките, които са заети, а при режим ECO, подгряването следва енергийно ефективни процеси, които сгряват вас и пътниците в студените утрини. За лесното маневриране се грижи 360-градусовия обзор на автомобила от птичи поглед, изобразен на монитора в автомобила чрез 4 дискретно поставени камери, намиращи се в предната броня, страничните огледала (камерите работят и при сгънати огледала) и задната врата.

Безопасност в NX 200t - Акценти

АКЦЕНТИ

Новият NX 200t е проектиран да намали умората във водачите с допълнителни характеристики като ергономичната позиция на водача например, която помага на концентрацията върху пътя. Обширния набор от спирачни системи и системи за стабилност (вкл. Система за контрол на сцеплението и Система за контрол на стабилността) правят NX 200t един от най-безопасните кросоувъри на пътя днес. Също така е хубаво да знаеш, че в случай на сблъсък, всички пасажери са предпазени от 8 въздушни възглавници.

Майсторска изработка Lexus

МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА LEXUS

С изваяните на ръка дървени вложки "shimamoku" и изящно обшитата кожена тапицерия, новият NX 200t пренаписва стандартите в сегмента на кросоувърите. Изработен в специално обезпрашените камери в завода Киушу, майсторите-бояджии преминават през специални вакуум-камери, за да премахнат и най-дребната прашинка от облеклото и косата си, а водното огледало, наречено "Ниагара", намалява риска от наличието на прахови частици допълнително. Безупречната изработка на боята се постига чрез обработване на всеки новонанесен слой на ръка (изключително времеемък процес, който обикновено се прилага при изработка на силно лимитирани серии автомобили). Най-накрая, преди доставяне на автомобила, всеки NX преминава през 30-километров тест-драйв.

Кросоувър представяне

КРОСОУВЪР ДИНАМИКА

За да гарантира прецизно и приятно управление по всякакъв вид пътища, новият NX 200t бе разработен в най-модерният в света симулатор за тестове на автомобили, след което бе управляван стотици хиляди километри през най-предизвикателните Арктични и пустинни условия.

С изцяло новоразработените шаси, окачване и управление, новият NX 200t е впечатляващо плавен и изискан за шофиране. Авангардната лазерна технология за заваряване в комбинация с лепене на отделните елементи на шасито правят NX 200t изключително здрав и устойчив. Методиката на конструиране е създала един изключително корав кросоувър, който възнаграждава шофьора с рафинирано поведение на пътя. Оборудван с компатно McPherson окачване отпред и двойни носачи на задния мост, NX предлага директно и сигурно управление в завои като на луксозен седан и превъзходна стабилност при движение направо.

Контрол на сцеплението / Контрол на стабилността на автомобила

КОНТРОЛ НА СЦЕПЛЕНИЕТО / КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА НА АВТОМОБИЛА

Системата за контрол на сцеплението увеличава възможностите на NX 200t при потегляне и ускорение по неравни и хлъзгави повърхности. При превъртане на колелата системата подава корекции във въртящия момент, за да запази максимално сцепление с настилката.

Системата за контрол на стабилността на автомобила предотвратява загубата на управление над автомобила, особено при навлизане в завои с по-висока от възможната скорост, когато често прехвърлянето на маси в автомобила го карат да поднесе. Стабилността е подсигурена от селективно активиране на спирачната система и/или намаляване на подаването на въртящ момент.

Предпазна клетка за пасажерите / 8 Въздушни възглавници

ПРЕДПАЗНА КЛЕТКА ЗА ПАСАЖЕРИТЕ / 8 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

В допълнение към изключително здравата предпазна клетка за пасажерите, сигурността на пътниците е допълнена и от 8 въздушни възглавници. Шофьора и пътника до него са защитени чрез двустепенни предни въздушни възглавници, включително странични и за колената. Въздушните възглавници тип "Завеса" осигуряват цялата странична дължина на автомобила от двете страни. Всички предпазни колани, с изключение на задния централен, са оборудвани с предобтегачи. Това изключително ниво на безопасност е стандартно за NX 200t.

Предните седалки са проектирани да намалят максимално травмите, получени при камшичен удар. По-високоякостната конструкция на седалките позволява тялото на пасажера да "потъне" в седалката, докато подглавника ефективно поема движението на главата.

Безжично зареждане

БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Зареждайте съвместими смартфони или други електронни устройства чрез индуктивно безжично зареждане, разположено в централния подлакътник на NX.

Система за следене на мъртвата точка / Система за следене на пространството зад автомобила

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА / СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО ЗАД АВТОМОБИЛА

Радарни устройства, разположени в задната броня, улавят преминаващи в близост автомобили в съседните ленти за движение, намиращи се в мъртвата точка на огледалата за обратно виждане. Ако шофьорът предприеме маневра за престрояване и там има автомобил, системата задейства светлинен сигнал в съответното странично огледало.

Когато се движите на заден ход, излизайки от натоварен паркинг, Системата за следене на пространството зад автомобила (RCTA) използва радарните устройства на Системата за следене на мъртвата точка (BSM) и засича преминаващи автомобили, които създават риск. Когато бъдат засечени, RCTA предупреждава шофьора с аудио и визуални сигнали.

Избор на режим на шофиране

ИЗБОР НА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ

Забавният и лесен за управление кросоувър разполага със селектор за избор на режим на шофиране, който позволява прецизна настройка динамиката на NX 200t спрямо настроението ви. Режимите варират от ECO до SPORT +

2.0-литров Бензинов Турбо Двигател

2.0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ТУРБО ДВИГАТЕЛ

Оборудван с авангардната комбинация от цилиндрова глава с водно охлаждане, интегриран изходящ колектор и twin-scroll турбокомпресор, този изцяло нов 2.0-литров турбо-бензинов двигател доставя мигновено ускорение и впечатляваща динамика. За оптималната икономия на гориво се грижи иновативния механизъм на газоразпределение, който превключва циклите на работа от Ото на Аткинсън и обратно в зависимост от нуждите. Изпитан в екстремно сурови условия, включително високопланински преход с височини над 3,000 метра и температури, достигащи 50° C, този нов двигател разполага с максимална мощност от 175 кВ (238 к.с.) и максимален въртящ момент от 350 Нм.

Интуитивна Lexus Технология

ИНТУИТИВНА LEXUS ТЕХНОЛОГИЯ

Доближете се до NX 200t с ключа в себе си и той ще ви посрещне топло с елегантно осветяване на четирите дръжки на вратите, които ще се отключат при докосване. Изящната изработка не включва отвор за ключ за първи път в автомобилната история.

В купето на NX 200t ще откриете множество интуитивни технологии, които улесняват ежедневието ви: интелигентни сензорни светлини, които се активират при докосване, за да не се налага да търсите копчетата в тъмното или задната врата, която запомня височината, до която я отваряте обикновено. Великолепната изработка на майсторите "Takumi" включва централна конзола, вдъхновена от вретеновидната предна решетка, а елегантно разположеният в нея аналогов часовник с амбиентно осветление допринася за луксозното усещане в купето. Изключително удобните предни седалки с настройки в 8 посоки предлагат отопление и вентилация, а облегалките на задните седалки могат да се сгъват електрически в съотношение 60:40, за да осигурят място за сноуборд или ски екипировка.

6-степенна автоматична трансмисия

6-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Новата 6-степенна автоматична трансмисия на NX 200t е проектирана да достави максималния въртящ момент от турбо двигателя. Благодарение на новото управление за мигновено доставяне на въртящ момент "Torque-demand control logic", системата оптимизира необходимия въртящ момент в реално време, гарантирайки мигновена реакция и висока ефективност.

Ювелирна изработка на тройните ‘L’ LED предни фарове

ЮВЕЛИРНА ИЗРАБОТКА НА ТРОЙНИТЕ "L" LED ПРЕДНИ ФАРОВЕ

Тройните "L" LED предни фарове, които наподобяват скъпоценни камъни, използват един и същ източник на светлина за къси и дълги светлини. Като екслузивно оборудване за нива F SPORT и Luxury, фаровете допълват впечатляващата аура на full LED дневните светлини.

Стоповете на NX съчетават елегантни LED светлини в на формата на "L" без видимо разстояние между задната врата и колони, а технологията за плътно отливане на стъклото придава кристален вид и отблясък.

LED фарове за мъгла с иновативна функция за осветяване в завой са в пълен унисон с вретеновидната решетка и LED дневните светлини. Освен приноса за изключителната визия, те намаляват и общата енергийна консумация на автомобила.

Аудиосистема Mark Levinson®

АУДИОСИСТЕМА MARK LEVINSON®

Аудиосистемата Mark Levinson® Premium Surround с 14 високоговорителя и GreenEdge™ технология е специално адаптирана спрямо акустичните характеристики на NX. Тя генерира безпогрешен 7.1-канален дигитален сърраунд звук с качеството на домашно кино, допълнено от Clari-Fi™ технологията, която възстановява изгубените тонове при MP3 дигитална компресия.

Lexus Connected Services

LEXUS CONNECTED SERVICES

Новият NX 200t предлага услуги като Online Search, Google Street View®, Panoramio® или Connected Traffic. За допълнително удобство може дори на изпратите предварително конфигуриран от вашия лаптоп или таблет маршрут директно на навигационната система на NX.

Задвижване на четирите колела

ЗАДВИЖВАНЕ НА ЧЕТИРИТЕ КОЛЕЛА

Системата за задвижване на четирите колела на NX 200t разпределя въртящият момент в целия диапазон между 100:00 до 50:50 преден:заден мост, в зависимост от настилката и стила на шофиране. При потегляне и ускорение на хръзгава настилка въртящият момент се разпределя равномерно между всяко едно от четирите колела за максимално сцепление. По време на нормално, по-високоскоростно шофиране, въртящият момент не достига до задните колела, повишавайки ефективността на разходваното гориво.

S-Flow Климатична система

S-FLOW КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА

Мощната двузонова климатична система е с висока енергийна ефективност благодарение на S-Flow технологията, която интелигентно климатизира само заетите седалки.

За допълнителен комфорт в хладно време, воланът разполага с функция подгряване. Тя се активира от бутон и се изключва автоматично при достигане на предварително зададен период от време.

Panoramic View Monitor

360-ГРАДУСОВ ОБЗОР ОТ ПТИЧИ ПОГЛЕД

За по-лесно маневриране в ограничено пространство, четирите камери на NX осигуряват 360-градусов обзор около автомобила. За първи път в сериен Lexus, мониторът осигурява и функцията "обзор от птичи поглед", който допълнително улеснява паркирането в градски условия.

Премиум навигационна система Lexus / Touch Pad

ПРЕМИУМ НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА LEXUS / TOUCH PAD

С ярка 3D графика и много възможности за конфигуриране, 8" екран се управлява от Touch Pad или гласово. Системата може да генерира QR код, който да ви преведе до крайната дестинация пеша.

Отново за първи път в сериен Lexus, Touch Pad системата с Remote Touch интерфейс позволява на пътниците на предните седалки да контролират интуитивно централни 8" мултимедиен дисплей. Ергономичния дизайн го прави лесен за употреба като смартфон или таблет.

18” Алуминиеви Колела

18“ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА

Стандартно оборудване за нива Business, Executive и Executive Plus, този преплен във формата U дизайн на лъчите създава агресивен и отличителен профил, а гумите с размер 225/60 R18 завършват смелата и спортна визия на автомобила.

LED задни светлини

LED ЗАДНИ СВЕТЛИНИ

Задните светлини съчетават елегантните L-образни отличителни форми на Lexus без видим луфт помежду им. Технологията за отливане на фар с по-голяма дебелина придава кристален вид и внушително присъствие, когато не е осветен.

Турбокомпресор

ТУРБОКОМПРЕСОР

Този нов и изключително ефективен twin-scroll турбокомпресор е създаден да генерира висок въртящ момент в целия диапазон на обороти. Формата на турбинните лопатки е оптимизирана, триенето в лагерния механизъм е значително намалено, създавайки компактен и суперефективен турбокомпресор с невероятно бързо развъртане и съответно мигновена динамика.

Система за следене на пространството зад автомобила

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО ЗАД АВТОМОБИЛА

При изкарване на автомобила на заден ход, например от натоварен паркинг, системата за следене на пространството зад автомобила (RCTA) работи, използвайки сензорите на Системата за следене на мъртвата точка на автомобила и разпознава приближаващи автомобили, които са трудни за локализиране от водача. Когато засече такъв автомобил, системата предупреждава водача с аудио и визуален сигнал.

Осветление „Добре дошъл“

ОСВЕТЛЕНИЕ „ДОБРЕ ДОШЪЛ“

Приближавайки NX с ключ в джоба или чантата си, амбиентно осветление ще освети зоната около автомобила и дръжките.

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма допълнително оборудване, което да отговаря на вашето търсене. Моля, разширете обхвата на търсенето.

NX 200t F SPORT

nx 200t f sport

СПИРАЩ ДЪХА ДИЗАЙН

NX 200t F SPORT съчетава смел дизайн с ексклузивно управление, настроено от екипа, отговорен за създаването на легендарния суперавтомобил LFA и F Performance моделите,, както и RC F и GS F. Резултатът ще накара вашият пулс да започне да препуска. Екстериорните подобрения включват по-голяма предна решетка с 'L-mesh' вложки, въздуховоди за охлаждане на спирачките и аеродинамични елементи за по-добро притискане.

Отвътре, в спортно ориентираният кокпит ще бъдете перфектно свързани с вашият F SPORT. Ръчно ушитите спортни седалки ви обгръщат от бедрата до раменете, а ергономичният спортен волан и спортните педали от полиран алуминий дават неповторимо усещане и обратна връзка от пътя пред вас.

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ