СОРТИРАЙ ПО:
Всички
Компактни автомобили & седани

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма автомобили, които да отговарят на вашето търсене. Моля разширете обхвата на търсенето.

concept cars

КОНЦЕПТУАЛНИ
АВТОМОБИЛИ

Концептуалните автомобили на Lexus ни позволяват да надникнем в бъдещото развитие на дизайна.

main menu lexus brand

ИНОВАЦИЯ
В ДИЗАЙНА

Тук можете да разгледате някои от най-поразителните ни дизайнерски идеи и концепти.

hybrid cars

ХИБРИДНИ
АВТОМОБИЛИ

Има много видове хибридни автомобили, но те всички имат една обща черта.

lexus service

LEXUS
УСЛУГИ

Намерете най-близкия до Вас център за услуги на Lexus

LS 600h L

ПЪРВОКЛАСЕН ЛУКС

ПЪРВОКЛАСЕН ЛУКС

НАЙ-МОЩНИЯТ ЛУКСОЗЕН ПЪЛЕН ХИБРИД В СВЕТА, LEXUS LS 600h-l L Е ТОЛКОВА ЛУКСОЗЕН, КОЛКОТО И ИНОВАТИВЕН.

За да създадем един наистина невероятен автомобил, ние трябваше да тръгнем по трудния път. При разработването на първият ни автомобил - LS 400 - ние възложихме на 60 дизайнера и 1,400 инженера да създадат един необикновено изискан седан, който да направи революция в пазара на луксозни автомобили при появата си през 1989 година. Новият LS e не по-малко забележителен. Създаден е в най-отличавания автомобилен завод в света, направени са общо над 3,000 подобрения. В интериора правят впечатление най-широкият екран в света вграждан в сериен автомобил и иновативна климатична система. Невероятно удобен и приятен за управление, сега и във F SPORT версия, това е най-добрият Lexus седан, който някога сме създавали. Погледите остават втренчени и във впечатляващия и смел дизайн на предната решетка. Новият LS 600h L, също така, е първият модел, който е оборудван с изцяло LED светлини, фарове за мъгла и стопове.

Предните светлини са още една стъпка напред в характерния за Lexus дизайн с 3 основни светлини. Позиционирането на късите светлини по-високо от дългите светлини придава по-динамичен вид. Също така, това е първият модел на Lexus със LED мигачи, всеки от който се състои от 12 LED светлини. Новият LS e и най-тихият луксозен седан в света с индекс на чистотата на разговор при скорост от 100 км/ч от почти 100%. Това означава, че можете да се насладите на приятен и спокоен разговор докато пътувате. Използвайки нова технология за лазерно заваряване, ние направихме шасито още по-здраво и значително намалихме вибрациите. Шумът от вятъра също е значително намален, благодарение на почти изцяло равния под и вградените в рамките на вратите, и стоповете малки крила. За да намалим шума от пътя, ние разработихме колела със специални резонаторни отвори, които да поглъщат шума от гумите. Накрая, режим COMFORT, избран от селектора на централната конзола, настройва въздушното окачване за по-плавно и спокойно пътуване.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА LS 600h L

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА LS 600h L

В купето на LS 600h L - Акценти

АКЦЕНТИТЕ

За водача и всички пътници, новият LS е един невероятен автомобил за пътуване, релаксация или работа. Дори по време на най-дългите пътувания. Разкошната кожена седалка на водача се настройва електрически в 16 посоки (до 14 посоки за пътника отпред), а кожата в интериора е с 15% по-дебела от предишния модел. Новата ергономична функция за таза и опората за бедрата на предните седалки доставят изключителен комфорт. Качеството е гарантирано от майсторите "Takumi" в нашият завод Тахара. Ще забележите красивите детайли на шевовете на коженото табло и прецизно изработените алуминиеви прибори на аудиосистемата. Ако желаете още повече изтънченост и индивидуалност, вложките на таблото и воланът се предлагат в новия завършек "Shimamoku’" (черно и сиво дърво). Процесът за изработване на това дърво се състои от 67 стъпки и отнема 38 дни.

За клиентите с лични шофьори, LS 600h L е оборудван със задна дясна VIP седалка за релаксация с електрическо регулиране на наклона (до 45° полулегнала позиция) и опората за краката. Също така, седалката е с вградена система за релаксация, оборудвана с 8 въздушни джоба в облегалката, които извършват разнообразни 'Shiatsu' масажи на раменете, кръста и гърба.

Да шофирате LS 600h L - Акценти

АКЦЕНТИТЕ

Новият LS 600h L осигурява спираща дъха динамика, но въпреки това е изключително икономичен за голям и луксозен автомобил. Съчетавайки 5.0 литров V8 бензинов двигател и електромотор с мощност от 224 к.с., най-новата система Lexus Hybrid Drive доставя 445 к.с. към четирите колела със забележителна лекота. Зад волана, Вие ще се насладите на мощно ускорение с CO2 емисии от само 199 г/км. Можете да превключите и на изцяло електрически режим (EV) за почти безшумно придвижване и нулеви СО2 емисии. Селекторът за избор на режим на шофиране Ви позволява да си изберете между режимите ECO, NORMAL, COMFORT, SPORT S, SPORT S+ или EV (Електрически режим).

Защита на пътниците

ЗАЩИТА НА ПЪТНИЦИТЕ

Ние сме положили всички усилия да предпазим всеки един пътник от всяка една страна в случай на удар. Всъщност, мерките за сигурност в Lexus LS значително надвишават всички световни изисквания.

Всички пътници са защитени от общо 11 въздушни възглавници (със VIP седалка за релаксиране), включително двустепенни фронтални въздушни възглавници и въздушни възглавници за коленете на предните седалки. Пътникът отпред е предпазен допълнително от специална опция на въздушната възглавница, която при удар се отпуска в центъра за да осигури място за деликатни части на лицето, като носа и устата. A revolutionary rear seat cushion airbag can also be specified. Уникалната за своя клас въздушна възглавница в предната част на задната седалка предпазва пътника от плъзгане напред при челен удар.

В допълнение, уникалният дизайн на седалките и задглавниците ограничават движението на главата и намалят възможността от контузии на врата. В случай на предстоящ удар (засечен от радар вграден в задната броня), предните подглавници се преместват нагоре и напред, за да осигурят допълнителна опора за главите на пътниците и да намалят риска от камшичен удар.

Централна конзола

ЦЕНТРАЛНА КОНЗОЛА

Оборудван с най-новите технологии в света, Lexus LS Ви посреща с невероятно "Omotenashi" (японският дух на гостоприемството). Докато се приближавате към автомобила с ключа във Вашия джоб или чанта се активират светлините в страничните огледала, както и LED аналоговия часовник (с вградена GPS функция, която интелигентно автоматично настройва часовника за часовата зона, в която се намирате). Така започва едно по-изискано посрещане. След като се настаните и натиснете старт бутона за запалване на двигателя, на централния дисплей започва красива анимация докато светлина в цвят млечно бяла осветява централната конзола. Всичко това, обаче, е само началото. Вие можете да се насладите на аудиосистемата Mark Levinson® с 19 високоговорителя, или да гледате DVD, или Blu-ray® диск на 9" видео екран.

Шофьорското място в новия LS е едно наистина невероятно място. Първото нещо до което се докосвате е прекрасно изработените волан и скоростен лост от алуминий. Перфектно разположеният 12.3" централен дисплей може да се управлява от гласови команди или от системата Remote Touch. Възможността за разделяне на екрана Ви позволява едновременно да изобразявате две неща едновременно, например навигация и аудио. Също така, този дисплей визуализира картината от задна цветна камера за подпомагане на паркирането.

Интелигентни светлини

ИНТЕЛИГЕНТНИ СВЕТЛИНИ

Нашата система за автоматични дълги светлини (AHB) е първата в света, която затъмнява само приближаващия, насрещен автомобил, като продължава да осветява в режим дълги светлини.

Вътрешен комфорт

ВЪТРЕШЕН КОМФОРТ

Интериора на новия Lexus LS предлага несравнима изисканост. За лесен достъп, седалката на водача се плъзга назад и волана се прибира навътре. Задните седалки предлагат електрическа настройка с функция за лумбален масаж и задглавници тип "пеперуда" - стандартно за ниво President. Задният подлакътник е оборудван с LCD дисплей, който контролира настройките на климатичните зони, настройките на аудиото и оперира задната завеса.

"Climate Concierge" е поредното уникално световно нововъведение от Lexus. При стартиране на автомобила, в зависимост от външната температура на околната среда и вътрешната температура в купето, системата напълно автоматично и интегрирано включва и постоянно регулира: отоплението и охлаждането на четирите седалки, отоплението на волана (когато е налично) и температурата на въздушния поток през 12-те климатични дюзи (разпределени в 4 климатични зони), като така осигурява индивидуален температурен комфорт на водача и всеки от пътниците в купето през цялото време, без човешка намеса.

Lexus LS 600h L се предлага задна дясна VIP седалка за релаксация с електрическо регулиране на наклона (до 45° полулегнала позиция) и опората за краката. Също така, седалката е с вградена система за релаксация, оборудвана с 8 въздушни джоба в облегалката, които извършват разнообразни 'Shiatsu' масажи на раменете, кръста и гърба, с дистанционно управление. В допълнение, всички седалки са оборудвани с мониторинг на телесната температура на пътниците на задните места (чрез инфрачервен сензор) и автоматично регулиране на климатичната система според телесната им температура (допълнителна функция на Climate Concierge).

Окачване

ОКАЧВАНЕ

Забележителният баланс и пъргавина на Lexus LS са резултат от майсторския автомобилен дизайн. Усещането за свързаност на водача с този вдъхновяващ автомобил се дължи най-вече на олекотеното, алуминиево многоточково въздушно (пневматично) активно окачване на предната и задната оси. Това е съчетано с динамични пневматични амортисьори и резултатът е изключително пътно поведение и комфорт. Адаптивното автоматично променливо окачване на четирите колела (AVS) позволява на водача да си избере предпочитаните настройки чрез Селектора за избор на режим на шофиране. Усещането зад волана на новия Lexus LS е за истинска лекота и пълен контрол.

Контрол на динамиката

КОНТРОЛ НА ДИНАМИКАТА

Зад волана на новия LS, вие ще изпитате едно чувство на свързаност с един автомобил, който е перфектно балансиран и възхитително динамичен. Изключително здравото шаси (сглобено с нова лазерна технология за заваряване, заимствана от космическите технологии), съчетано с въздушно окачване, ще Ви доставят изключително прецизно управление и комфорт. Системата за управление на динамичното поведение на автомобила (VDIM) и кормилното управление с променливо предавателно отношение (VGRS) са вградени стандартно в автомобила. В случай на извънредна ситуация, тези системи ще Ви помогнат да се справите с опасността на пътя.

Аеродинамика

АЕРОДИНАМИКА

Новият LS притежава изключителна аеродинамика, благодарение на почти изцяло равния под и вградените в рамките на вратите, и стоповете малки крила. Първо въведени във Формула 1, тези крила създават завихряне на въздуха, което спомага за насочването на въздушния поток към автомобила и по този начин се подобрява начина по който LS се движи през въздуха. Това не само подобрява стабилността и управлението, но също така редуцира разхода на гориво, и шума от вятъра.

Направихме всичко възможно да предотвратим влизането на вятъра в автомобила. Висококачествено ламинирано стъкло, изолация на рамката на прозорците и минимални фуги осигуряват превъзходна изолация. Това подпомага и за запазването на една тиха атмосфера в интериора, в която пътниците да се наслаждават на спокойното си пътуване. Точно тази ненадмината комбинация от вълнуващ екстериор и спокоен интериор превръща Lexus LS в автомобил, който доставя страхотно удоволствие за всички сетива.

Аудиосистема Mark Levinson

АУДИОСИСТЕМА MARK LEVINSON

Mark Levinson е един от най-търсените и световно известни аудио производители в света. От 1972 насам тяхната репутация за чисто музикално възпроизвеждане е легендарна, поради необичайната им способност да възпроизвеждат аудио тънкости и нюанси без да добавят или отнемат нищо от оригиналното звучене. Самият Марк Левинсон е построил аудиосистемата на сцената в Удсток през 1968г. и от тогава е обявен за основател на най-високия клас аудио индустрия.

Въпреки започнатите преговори с някои производители на луксозни автомобили ние сме единствените, които работим с високия клас на оборудване на Mark Levinson. Тъй като Lexus автомобилите са научно проектирани да осигуряват висококачествено и безшумно движение, те предоставят прекрасната възможност за акустично изживяване от типа "концертна зала в автомобил". Системата Mark Levinson във всеки един модел на Lexus е оптимизирана до съвършенство, частите са добре позиционирани, високоговорителите са поставени да подчертаят уникалната акустична среда.

Единствената по рода си аудиосистема Mark Levinson® Reference Surround с 19 говорителя е една от най-добрите мултимедийни системи в автомобил в света. Пътниците могат да се насладят на 7.1 канален дигитален съраунд звук. Системата включва Bluetooth® свързаност, USB порт и AUX. В спряло полужение, пътниците могат да гледат DVD филми на централния 12.3" дисплей с висококачествен звук.

Избор на тапицерии и вложки

ИЗБОР НА ТАПИЦЕРИИ И ВЛОЖКИ

Можете да персонализирате финноизработения интериор на Lexus LS според Вашия индивидуален вкус.Кожената тапицерия може да бъде поръчана в пет различни цвята - черен, млечно бяло, кафяв топаз, светло сиво или слонова кост. Също така, можете да избирате сред различни дизайни на вложките: кафяв ясен (матово покритие), орех, черно/сиво дърво "Shimamoku", златисто и бамбук.

Хибридна мощ

ХИБРИДНА МОЩ

Lexus LS 600h L предлага спираща дъха динамика, благодарение на лидерството на Lexus в хибридните технологии в продължение на едно цяло десетилетие. Иновативната система Lexus Hybrid Drive интелигентно съчетава прецизно изработен 5 литров V8 бензинов двигател с директно впръскване и мощен електромотор, за да достави зашеметяващи резултати. С комбинирана мощност на хибридната система от 445 к.с., ускорението от 0 - 100 км/ч се извършва само за 6.1 секунди. Разходът на гориво е значително намален до 8.6 л/100 км, а СО2 емисиите са само 199 г/км - много под очакванията за автомобил от този клас. В допълнение, LS също има режим ECO, който пренастройва подаването на газ и климатичната система, за да достави още по-ниски СО2 емисии и по-нисък разход на гориво.

"Мозъкът" на LS е иновативната система Power Control Unit (PCU), която контролира разпределението на енергията в хибридната система. В Електрически режим (ЕV) автомобилът отделя нулеви СО2 и NOx емисии, неизразходва гориво и се придвижва изключително безшумно. PCU активира този режим автоматично когато стартирате двигателя, или когато се движите с ниска скорост. При ускорение, бензиновият двигател неусетно се включва и заработва в синхрон с електромотора. При по-високи скорости, електромотора се използва за осигуряване на моментален въртящ момент при ускорение. Компактната хибридна батерия никога няма нужда от презареждане, благодарение на използването на кинетичната енергия при намаляне или спиране. Тази кинетична енергия се конвертира и се съхранява в батерията.

Lexus LS e оборудван и с постоянно задвижване на четирите колела (permanent All Wheel Drive), което осигурява значително подобрено сцепление дори при най-предизвикателните пътни условия. Хибридната трансмисия се състои от електромотор, генератор, разпределение на мощността чрез планетарен механизъм и понижаване на предавките на двигателя в компактен пакет, който е не по-голям от конвенционална автоматична трансмисия.

Като цяло, LS 600h L е едно технологично постижение, което може да произлезе единствено от несравнимата изобретателност на Lexus.

Поддръжка на Долната Част на Краката

ПОДДРЪЖКА НА ДОЛНАТА ЧАСТ НА КРАКАТА

В LS водачът мжое да удължи възглавницата на седалката за допълнителен комфорт. Пътникът на предната седалка разполага с функция за регулиране на поддръжката на прасците, която предоставя несравним комфорт и удобство.

Climate Concierge / Nanoe® Технология

CLIMATE CONCIERGE / NANOE® ТЕХНОЛОГИЯ

С постоянно следене на температурата в купето на автомобила и извън него, изключително авангардната 'Climate Concierge' система автоматично настройва температурата на въздуха, седалките и волана. Инфрачервени сензори следят температурата на тялото на пътниците отпред и отзад, настройвайки въздушните потоци, както и подгряването/охлаждането на седалките. В допълнение, отличената с множество награди nanoe® технология отдава микроскопични частици с отрицателен заряд в купето. При съединяването с въздушни частици, тези nanoe® йони прочистват въздуха в купето и освежават седалките. И тъй като съдържанието им на влага е 1,000 пъти над обикновените йони, ще усетите положителния ефект на овлажнена кожа и коса, докато за вас се грижи 'Climate Concierge'.

Интериорно Осветление

ДИНАМИЧНО LED ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Приближавайки автомобила, той автоматично включва светлините в страничните огледала и LED аналоговият часовник, които ви поднасят изтънчено посрещане. Отключете вратите и дневните светлини ще се включат, сякаш LS се събужда. Натиснете бутона START и ще станете свидетел на елегантна анимация на мултимедийния дисплей, последвана от нежни светлинни линии, обгръщащи таблото.

Нощно Виждане

НОЩНО ВИЖДАНЕ

Комбинацията от мощна инфрачервена камера с инфрачервени светлинни прожектори позволява на Системата за нощно виждане да улови осветената картина пред автомобила. Изобразена на 12.3" дисплей, тя подпомага за разкриването на обекти далеч пред автомобила, много преди да са станали видими за просто око.

Може да научите повече при най-близкия до вас дилър.

НЯМА РЕЗУЛТАТИ

Няма допълнително оборудване, което да отговаря на вашето търсене. Моля, разширете обхвата на търсенето.

ls 600h l hideki watanabe

НИЕ РЕШИХМЕ, ЧЕ НОВИЯТ LEXUS LS ТРЯБВА ДА БЪДЕ КРЕАТИВНО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОБЩОПРИЕТИТЕ НОРМИ. НАШАТА ЦЕЛ БЕШЕ ДА СЪЗДАДЕМ АВТОМОБИЛ, КОЙТО Е УДИВИТЕЛНО ТЕХНОЛОГИЧЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН, И В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН, И ЕМОЦИОНАЛЕН.

Хидеки Уатанабе, Главен инженер на Lexus LS

За да предоставим най-доброто онлайн Lexus преживяване, ние и наши подбрани партньори използваме бисквитки за нашия уебсайт. Ако продължите без да променяте настройки считаме, че сте съгласни да получавате бисквитките от уебсайта на Lexus.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ