ИЗЦЯЛО НОВИЯТ ES
ПРЕРОДЕН ЗА СВЕТА

ПРЕДСТАВЯМЕ ES

След шест поколения на успех в класа на компактните седани, най-новото седмо поколение на Lexus ES тръгва в нова и по-амбициозна посока.

Традиционните клиенти ще усетят новия ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с всичко преди това, докато новото поколение от потребители ще се запознаят със седан с по-ярко поведение, водещи в класа си технологии за безопасност и ниво на занаятчийска изработка, което рядко може да се срещне в сегмента.

Моделната гама ще включва ES 300h, предлаган ексклузивно в Европейския съюз, със старт на продажбите от декември 2018 г., задвижван от нова самозарядна пълнохибридна система, заедно с моделите ES 200, ES 250 и ES 350 с бензинови двигатели, чиито продажби ще стартират от септември 2018 г.

2019 lexus es key features
 • ДИНАМИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  Известен отдавна със своя комфорт, изтънченост и луксозни характеристики, новият ES надгражда силните си черти и с изцяло новото купе, което позволява по-динамичен външен дизайн и дори по-добро поведение при шофиране.

 • ИЗЦЯЛО НОВА ГЛОБАЛНА АРХИТЕКТУРА

  Новият ES е изграден върху изцяло нова Глобална архитектура - платформата K (GA-K). Автомобилът е по-дълъг, по-нисък и по-широк от своя предшественик. По-дългото междуосие позволява колелата да са изнесени по-близо до ъглите на автомобила и да се увеличат предната и задна следа.

 • ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ES F SPORT

  F SPORT версиите на модела - налични за пръв път в гамата на ES - са оборудвани с няколко допълнителни акцента, включващи смела, черна вретеновидна решетка с 3D дизайн, който кореспондира с агресивна предна броня; заден спойлер, F Sport емблеми и по-ниски брони, които да добавят акцент към външния вид и 19-инчовите колела, близки по дизайн с тези на купето Lexus LC. Двата ексклузивни външни цвята - Топло синьо и F бяло - също са налични за моделите F SPORT.

 • 2019 lexus es exterior

  ИЗЦЯЛО НОВИЯТ ES

  ЕКСТЕРИОР

  Новият ES е изграден върху изцяло нова Глобална архитектура - платформата K (GA-K), позволявайки на Lexus да изследва границите на средноразмерния луксозния седан. Дизайнът на модела се характеризира с отличаващ се силует със силен наклон надолу като създава динамични и едновременно плавни форми. Задният край е чист и рязко изрязан, с LED лампи, които се обвиват около калниците, за да създадат продължителна стилистична линия при всякакъв изглед под ъгъл. Палитрата включва 12 цвята с нови бежови и зелени нюанси.

 • 2019 lexus es interior

  ИЗЦЯЛО НОВИЯТ ES

  ИНТЕРИОР

  Когато Ясуо Кажини, Главен дизайнер на ES, е разработвал заедно с екипа си вида на автомобила, отправна точка е била концепцията за бъдещия интериор на Lexus, която съчетава ориентиран към водача кокпит с просторна и комфортна зона за пътниците отпред. Пространството е свързано с опционална система за навигация, която включва редица услуги за свързаност. Навигацията предлага 12.3-инчов мултимедия дисплей и второ поколение управление с Remote Touch тъчпад. Гласовото разпознаване на автомобила се простира до мобилен асистент, позволяващ безконтактен контрол през смарфона на водача.

 • 2019 lexus es performance

  ИЗЦЯЛО НОВИЯТ ES

  ДИНАМИКА

  Според Главния инженер Ясухиро Сакакибара, този ES е разработен да доставя изключително високо ниво на динамика в сравнение с всеки от предшествениците му. Екипът за разработка на купето се стреми да създаде усещане от комфортна предсказуемост, заедно с усещане за бърз отговор във всеки момент. Йошиаки Ито, Главният тестови пилот на ES, обяснява: "Бихме искали всеки шофьор да има усещане за пълен контрол, когато е зад волана на ES. Това е ниво на комфорт, което отива отвъд гладкото пътуване."

 • 2019 lexus es hybrid petrol

  ИЗЦЯЛО НОВИЯТ ES

  НАЛИЧЕН С ХИБРИДНО И БЕНЗИНОВО ЗАДВИЖВАНЕ

  ES 300h - който ще се предлага за продажба в Европейския съюз - е оборудван с ново, четвърто поколение самозарядна пълнохибридна система, която реализира изключителен разход на гориво, динамика и минимални емисии за компактен, луксозен седан. В Русия и останалите източни пазари, ES ще бъде предлаган с редица бензинови двигатели - ES 350 и ES 250. Освен подобрената мощ и въртящ момент, ES 350 също придобива нова 8-скоростна автоматична трансмисия Direct Shift.

Next steps